Karbonering kveik

Karbonering kveik

Indlægaf Sillesfar » 10. jul 2019, 07:59

Hej med jer

Jeg er kommet i tvivl om jeg har karboneret min hvede øl korrekt
Den blev lavet på kveik gær og gærede ved ca 25 grader

Men jeg tænkte ikke over den høje gæringstemperatur og tilsatte 7 g sukker pr liter

Er det helt ved siden af ?

Prøvede at åbne en efter 3 dage og den var helt død

Så hjææææælp skal bruge den i næste uge
Sillesfar
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 16. dec 2014, 19:25

Re: Karbonering kveik

Indlægaf Freund » 10. jul 2019, 19:05

Nej, det synes jeg ikke er helt ved siden af.
Jeg regner med min. 14 dage ved flaskekarbonering af overgæret - så måske du kan få et hæderligt resultat.
Jeg håber det.

Hilsen
Freund
Freund
 
Indlæg: 197
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Karbonering kveik

Indlægaf RuneV » 10. jul 2019, 19:55

Lars Garshol skriver:

If you want to bottle the beer, be aware that some of the kveiks flocculate so hard that they literally stick to the bottom. If there's no yeast left in suspension you won't get any carbonation. So you may want to add another yeast to get the carbonation.

Har du brugt Voss?
RuneV
 
Indlæg: 234
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Karbonering kveik

Indlægaf Freund » 12. jul 2019, 21:51

Sillesfar afslørede i en anden tråd, at det er en WLP518 Opshaug der er brugt.
(Medium to high flocculation)

Jeg har ikke selv gæret med den/kveik i det hele taget, men håber ikke det er tilfældet at gæren har lagt sig så hårdt på bunden...

Hilsen
FreundBillede
Freund
 
Indlæg: 197
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster