skimmel og ph værdi
: 15. aug 2019, 13:03
Hej bryggere. jeg er ganske ny og brygger med de her færdigsæt hvor det kun kan gå galt i hygiejne processen :-)
nu ville jeg selv prøve at ændre lidt på min øl og har tilsat lidt ting. det bringer så et par spørgsmål med.
det er en pale ale jeg har sat til at gære og har også tappet det på flasker nu.
jeg brygger 23 L af gangen og jeg har taget 10 abrikoser og skåret midt over, fjernet stenen og lagt dem i kogende vand inden jeg har puttet dem i gæringsbeholderen.
ud over har jeg taget skralden fra en citron (kun det gule. det hvide under skralden har jeg skåret væk så godt som muligt) og lagt i det kogende vand inden tilsætnigen.
så tænkte jeg at den måske også liiiiige skulle have lift saft med :-) så jeg tog ca. 1/4 af citronen og pressede nænsomst saften ud af citronen, og igen ned i det kogende vand.
så altså:
10 abrikoser
1 citronskrald
1/4 presset citron saft.
alt sammen kogt.
mit spørgsmål går på om jeg bør være bange for enten skimmel eller andet skidt? nu har jeg jo haft frugter til at stå at gære i omkring 14 dage da jeg efterfyldte dem på en anden tank de sidste par dage for at mindske bundfaldet.
jeg tænker at med frugt, gær og måske en ændret ph værdi pga. saften, at man kan danne nogle ting som ikke bør være med?
jeg har også et lille bi-spørgsmål. skal jeg bekymre mig om methanol indholdet? også med tanke på tilsat frugt og eventuelt ændret ph værdi?
pft. :-)
nu ville jeg selv prøve at ændre lidt på min øl og har tilsat lidt ting. det bringer så et par spørgsmål med.
det er en pale ale jeg har sat til at gære og har også tappet det på flasker nu.
jeg brygger 23 L af gangen og jeg har taget 10 abrikoser og skåret midt over, fjernet stenen og lagt dem i kogende vand inden jeg har puttet dem i gæringsbeholderen.
ud over har jeg taget skralden fra en citron (kun det gule. det hvide under skralden har jeg skåret væk så godt som muligt) og lagt i det kogende vand inden tilsætnigen.
så tænkte jeg at den måske også liiiiige skulle have lift saft med :-) så jeg tog ca. 1/4 af citronen og pressede nænsomst saften ud af citronen, og igen ned i det kogende vand.
så altså:
10 abrikoser
1 citronskrald
1/4 presset citron saft.
alt sammen kogt.
mit spørgsmål går på om jeg bør være bange for enten skimmel eller andet skidt? nu har jeg jo haft frugter til at stå at gære i omkring 14 dage da jeg efterfyldte dem på en anden tank de sidste par dage for at mindske bundfaldet.
jeg tænker at med frugt, gær og måske en ændret ph værdi pga. saften, at man kan danne nogle ting som ikke bør være med?
jeg har også et lille bi-spørgsmål. skal jeg bekymre mig om methanol indholdet? også med tanke på tilsat frugt og eventuelt ændret ph værdi?
pft. :-)