Alzheimers light

Alzheimers light

Indlægaf Nordskov » 7. sep 2019, 08:46

Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.
Nordskov
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Alzheimers light

Indlægaf Flyball » 7. sep 2019, 10:05

Nordskov skrev:Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.


Nyd det færdige resultat og så husk de havregryn næste gang, hvis du synes de mangler i den netop bryggede version !
TB
Flyball
 
Indlæg: 52
Tilmeldt: 8. mar 2018, 08:03
Geografisk sted: 4690

Re: Alzheimers light

Indlægaf jandk » 7. sep 2019, 15:39

Laktose gør det ikke ud for havregryn. Laktosen søder kun.
jandk
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Alzheimers light

Indlægaf Nordskov » 8. sep 2019, 09:32

Flyball skrev:
Nordskov skrev:Ivrig for at komme igang med min Chokostout glemte jeg regel nr 1.
"Check, check og dobbeltcheck."
Så jeg glemte naturligvis alt om de 500g havregryn, der står i opskriften, og som ikke var med i maltblandingen, men derimod stod (og står) trygt og godt i mit køkkenskab.
Brygget står nu og gærer på livet løs.
Hvad kan jeg gøre for at kompensere for den fylde og skum, havren skulle have tilført?
Jeg har overvejet laktose, men det kommer lidt an på, hvor langt den gærer ned og hvor meget restsukker, der er tilbage.


Nyd det færdige resultat og så husk de havregryn næste gang, hvis du synes de mangler i den netop bryggede version !

Det er selvfølgelig en mulighed :D
Jeg tænkte bare, om der var en anden mulighed for at tilføre mundfylde under fermenteringen. Feks med laktose som jandk fraråder.

Jeg venter og ser, hvordan den bliver :)
Nordskov
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Alzheimers light

Indlægaf admin » 8. sep 2019, 15:33

Fedt navn til din øl :)

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4698
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Alzheimers light

Indlægaf Nordskov » 14. sep 2019, 18:05

admin skrev:Fedt navn til din øl :)

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk

Takker :D
Nordskov
 
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster