Går og brygger lidt på en ide om at lave en stor starter (5-6 l til et bryg på 20-25 l) på almindeligt sukker + lidt gærnæring direkte i gærspanden en uges tid før brygdagen. Dagen før brygdagen køles starteren ned, og på brygdagen hældes væsken fra gærkagen. Og når der så er brygget, kan urten løbe gennem modstrømskøleren direkte ned i spanden til gærkagen og en masse sultne gærceller.
Er der noget i den plan, der kan gå galt?
Det, jeg spekulerer mest på, er, om det almindelige sukker vil give uønsket bismag til det færdige øl. Men jeg tænker selv, at når al væsken fra starteren hældes fra, så burde det gå.
Starter på almindeligt sukker
Re: Starter på almindeligt sukker
Hej Peos,
Af nysgerrighed: Hvorfor? Er det for at spare på den dyre spraymalt?
Gik lige “globalt”. Du har nok scannet, men her er interessant indlæg: https://www.ratebeer.com/forums/table-s ... 6280_1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prøver du det affølger jeg spændt forsøget :-)
Vh Kenneth
Af nysgerrighed: Hvorfor? Er det for at spare på den dyre spraymalt?
Gik lige “globalt”. Du har nok scannet, men her er interessant indlæg: https://www.ratebeer.com/forums/table-s ... 6280_1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prøver du det affølger jeg spændt forsøget :-)
Vh Kenneth
Re: Starter på almindeligt sukker
Hej Kenneth
Tak for input. Og ja, motivationen skulle være at spare på den dyre spraymalt.
Men udsigten er vist ikke helt god - her er en, der har prøvet noget lignende: http://brulosophy.com/2015/06/05/real-w ... t-results/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg tror, at jeg laver 10-12 l all grain urt istedet.
Tak for input. Og ja, motivationen skulle være at spare på den dyre spraymalt.
Men udsigten er vist ikke helt god - her er en, der har prøvet noget lignende: http://brulosophy.com/2015/06/05/real-w ... t-results/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg tror, at jeg laver 10-12 l all grain urt istedet.
Re: Starter på almindeligt sukker
Hej
Jeg har lavet sukker starter ... det var til dato vådgær... to dage i forvejen i store henkogningsglas
Det virkede super.... 4l vand og 400g alm sukker ... koges i 10 min også køle inden gæren tilsættes
Men mange dage i gærspand.... ? Bare OBS på infektions fare ....
Jeg har lavet sukker starter ... det var til dato vådgær... to dage i forvejen i store henkogningsglas
Det virkede super.... 4l vand og 400g alm sukker ... koges i 10 min også køle inden gæren tilsættes
Men mange dage i gærspand.... ? Bare OBS på infektions fare ....
alias : Fusse
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Re: Starter på almindeligt sukker
Ja, så vidt jeg kan læse mig til, så forlænger det gæringstiden. Og det er jo det stik modsatte af hensigten med en starter, nemlig at få en hurtig og sund gæring. Så jeg tror ikke, at jeg kaster mig ud i eksperimentet alligevel.fusse skrev:Men mange dage i gærspand.... ? Bare OBS på infektions fare ....