Kære alle,
Jeg har lige flyttet en american pale ale på gærspand. Første bryg på min brewster beacon (har tidligere brugt gryder på komfuret... det var dog en behagelig overgang!).
Efter endt kogning kunne jeg se at der var 22L i "gryden" hvor jeg havde regnet med 20L, dvs der var kogt 2L mindre ind end forventet. Det er ikke noget jeg har tænkt over tidligere (der var ikke L indikator i mine gryder), men ville det generelt være fint at pille humlen op og koge videre for at ramme OG som planlagt? Mit bryg er jo i princippet blevet lidt "tyndt". Jeg har intet imod det, høj alkohol % er ikke et mål i min hverdagsøl, jeg blev bare nysgerrig om der er nogle negative effekter af at koge videre uden "smagsgivere", evt tab af aroma,...
Tak!
Koge urt længere end 60 minutter
Re: Koge urt længere end 60 minutter
Som sådan tror jeg ikke, at det er skadeligt. Men den aromahumle, som du havde regnet med, vil højst sandsynligt forsvinde ved viderekogning.
Sendt fra min VTR-L29 med Tapatalk
Sendt fra min VTR-L29 med Tapatalk
Re: Koge urt længere end 60 minutter
Det var det jeg tænkte. Men umiddelbart kunne jeg godt se det allerede tyve minutter før, så kunne jo have ventet med at komme aromahumlen i til der evt var kogt en liter vand mere af.
Re: Koge urt længere end 60 minutter
Sådan ville jeg nok selv gøre. Du kunne også tilføje sukker for at ramme OG, men det giver stadig manglende krop.pkofod skrev:Det var det jeg tænkte. Men umiddelbart kunne jeg godt se det allerede tyve minutter før, så kunne jo have ventet med at komme aromahumlen i til der evt var kogt en liter vand mere af.
Sendt fra min VTR-L29 med Tapatalk
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Koge urt længere end 60 minutter
Dårlig ide, din humle vil afgive mere bitterhed og smag og aroma vil flytte sig, lev med den lavere Ög og lær udstyret at kende