How to: Trinmæskning

How to: Trinmæskning

Indlægaf Mr. P » 16. jan 2008, 14:19

Nedenstående link er en pdf-fil vedr. trin-mæskningens videnskab

Det er en artikel af Dave Green, der oprindelig er bragt i det amerikanske håndbrygtidsskrift ”Brew Your Own” i januar/februar 2008 og efterfølgende oversat af medlemmer af http://www.haandbrygforum.dk

Trin-mæskning er et mæskeprogram, hvor mæsketemperaturen hæves progressivt gennem en række pauser ved bestemte temperaturer.
Vedhæftede filer
TrinmaeskningensVidenskab.pdf
(99.27 KiB) Downloadet 2735 gange
mvh Poul
www.ohbl.dk
Mr. P
 
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlægaf krogsager » 16. jan 2008, 15:45

Det var da et flot stykke arbejde.

Tak!
Brugeravatar
krogsager
 
Indlæg: 260
Tilmeldt: 7. dec 2005, 12:27
Geografisk sted: 8960, Randers SØ

Indlægaf Mr. P » 16. jan 2008, 16:14

krogsager skrev:Det var da et flot stykke arbejde.

Tak!


Velbekomme. Jeg må dog hellere indrømme at jeg langtfra kan tage hele æren, da vi har været flere om det. Ikke mindst Lars Christensen har ydet en meget stor indsats.
mvh Poul
www.ohbl.dk
Mr. P
 
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlægaf pølsemanden » 16. jan 2008, 17:07

flot arbejde i har lavet og en god guide til en nybegynder som mig

john
pølsemanden
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 27. sep 2007, 20:55

Indlægaf mas » 18. jan 2008, 04:25

Det er dælme en god artikel! Ved nogen hvor man kan købe undermodificeret malt i DK?

Mvh

Thomas
mas
 
Indlæg: 1165
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf Tlunau » 8. dec 2009, 19:10

Jeg kan desværre ikke læse artiklen da linket er død... findes den stadig?

Thomas
Tlunau
 
Indlæg: 63
Tilmeldt: 4. dec 2009, 17:58

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf Boje » 8. dec 2009, 20:06

Tlunau skrev:findes den stadig?

Thomas


Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den)
http://www.larchris.dk
Klik på linket artikler ligger ude til venstre.


Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Brugeravatar
Boje
 
Indlæg: 726
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf Tlunau » 9. dec 2009, 12:31

Boje skrev:
Tlunau skrev:findes den stadig?

Thomas


Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den)
http://www.larchris.dk
Klik på linket artikler ligger ude til venstre.


Hilsen Bo


Mange tak for det Bo :)

Thomas
Tlunau
 
Indlæg: 63
Tilmeldt: 4. dec 2009, 17:58

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf admin » 11. dec 2009, 14:48

Sådan så skulle det virke igen.

Jens
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4567
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf Enerneslo » 9. mar 2012, 07:59

Skal det forstås sådan at indmæskningen ved 35*C i virkeligheden er overflødelig, da den egentlig bare er en syrepause der er ligegyldig, med mindre man holder den i 2 timer for at sænke PH'en? For nogen af de viste trinmæskningsdiagrammer indeholder ikke en kort indmæskning...
Brugeravatar
Enerneslo
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 30. okt 2011, 20:57
Geografisk sted: Frederikssund

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf Truntebryg » 10. mar 2012, 11:34

Yeps - jeg har dog brugt denne "pause" i mange bryg, da det ligesom udvander/ opløser malten og det er først derefter man rigtigt kan måle pH og effekten af mælkesyren.

Den gamle historiske syrepause, bruges vist ikke mere ....
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5074
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf søreno » 10. mar 2012, 11:58

Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.

(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)

VH
Søren
søreno
 
Indlæg: 1619
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf Truntebryg » 10. mar 2012, 12:33

søreno skrev:Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.

(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)

VH
Søren


Det er immervæk jo også det nemmeste ;-) nok derfor jeg er gået over til dette. (efter at have fundet ud af min forbrug af mælkesyre)
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5074
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf Occidio » 15. maj 2013, 15:40

Takker, altid godt at lære noget mere om ølbrygning :)
Brugeravatar
Occidio
 
Indlæg: 129
Tilmeldt: 12. jan 2013, 10:07

Re: How to: Trinmæskning

Indlægaf Goldenhammer » 25. jun 2014, 12:04

Hej Alle,

Jeg har forsøgt at visualisere indholdet i den oversatte artikel i dette skema. Skemaet omhandler stivelsesomdannelsen og baserer på den information jeg har kunnet få ud af artiklen.

Kan nogle måske lave en "kvalitets kontrol" og lade mig vide om det er "helt ude i humlen"???

På forhånd tak
Vedhæftede filer
Skema over stivelsesomdannelse.pdf
(59.89 KiB) Downloadet 399 gange
Goldenhammer
 
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36

Næste

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 10 gæster