How to: Trinmæskning
How to: Trinmæskning
Nedenstående link er en pdf-fil vedr. trin-mæskningens videnskab
Det er en artikel af Dave Green, der oprindelig er bragt i det amerikanske håndbrygtidsskrift ”Brew Your Own” i januar/februar 2008 og efterfølgende oversat af medlemmer af http://www.haandbrygforum.dk
Trin-mæskning er et mæskeprogram, hvor mæsketemperaturen hæves progressivt gennem en række pauser ved bestemte temperaturer.
Det er en artikel af Dave Green, der oprindelig er bragt i det amerikanske håndbrygtidsskrift ”Brew Your Own” i januar/februar 2008 og efterfølgende oversat af medlemmer af http://www.haandbrygforum.dk
Trin-mæskning er et mæskeprogram, hvor mæsketemperaturen hæves progressivt gennem en række pauser ved bestemte temperaturer.
- Vedhæftede filer
-
- TrinmaeskningensVidenskab.pdf
- (99.27 KiB) Downloadet 4280 gange
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Velbekomme. Jeg må dog hellere indrømme at jeg langtfra kan tage hele æren, da vi har været flere om det. Ikke mindst Lars Christensen har ydet en meget stor indsats.krogsager skrev:Det var da et flot stykke arbejde.
Tak!
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
-
- Indlæg: 29
- Tilmeldt: 27. sep 2007, 21:55
Re: How to: Trinmæskning
Jeg kan desværre ikke læse artiklen da linket er død... findes den stadig?
Thomas
Thomas
Re: How to: Trinmæskning
Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den)Tlunau skrev:findes den stadig?
Thomas
http://www.larchris.dk
Klik på linket artikler ligger ude til venstre.
Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Re: How to: Trinmæskning
Mange tak for det Bo :)Boje skrev:Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den)Tlunau skrev:findes den stadig?
Thomas
http://www.larchris.dk
Klik på linket artikler ligger ude til venstre.
Hilsen Bo
Thomas
Re: How to: Trinmæskning
Sådan så skulle det virke igen.
Jens
Jens
Re: How to: Trinmæskning
Skal det forstås sådan at indmæskningen ved 35*C i virkeligheden er overflødelig, da den egentlig bare er en syrepause der er ligegyldig, med mindre man holder den i 2 timer for at sænke PH'en? For nogen af de viste trinmæskningsdiagrammer indeholder ikke en kort indmæskning...
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: How to: Trinmæskning
Yeps - jeg har dog brugt denne "pause" i mange bryg, da det ligesom udvander/ opløser malten og det er først derefter man rigtigt kan måle pH og effekten af mælkesyren.
Den gamle historiske syrepause, bruges vist ikke mere ....
Den gamle historiske syrepause, bruges vist ikke mere ....
Re: How to: Trinmæskning
Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.
(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)
VH
Søren
(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)
VH
Søren
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: How to: Trinmæskning
Det er immervæk jo også det nemmeste ;-) nok derfor jeg er gået over til dette. (efter at have fundet ud af min forbrug af mælkesyre)søreno skrev:Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.
(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)
VH
Søren
Re: How to: Trinmæskning
Takker, altid godt at lære noget mere om ølbrygning :)
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: How to: Trinmæskning
Hej Alle,
Jeg har forsøgt at visualisere indholdet i den oversatte artikel i dette skema. Skemaet omhandler stivelsesomdannelsen og baserer på den information jeg har kunnet få ud af artiklen.
Kan nogle måske lave en "kvalitets kontrol" og lade mig vide om det er "helt ude i humlen"???
På forhånd tak
Jeg har forsøgt at visualisere indholdet i den oversatte artikel i dette skema. Skemaet omhandler stivelsesomdannelsen og baserer på den information jeg har kunnet få ud af artiklen.
Kan nogle måske lave en "kvalitets kontrol" og lade mig vide om det er "helt ude i humlen"???
På forhånd tak
- Vedhæftede filer
-
- Skema over stivelsesomdannelse.pdf
- (59.89 KiB) Downloadet 1351 gange
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;