Hej garvede bryggere
Jeg skal snart flaske mit andet bryg og er kommet i tvivl om hvor meget sukker (dextrose) jeg skal bruge til karbonering. Jeg vil gerne bruge dextrose til en munton craft smugglers extract. Alle beregninger på nettet angiver en maks co2 på 2 til en Britsh ALE, hvilket jeg tror munton smugglers er. Det virker bare lidt og jeg vil gerne gå over til 2.2, da jeg godt kan lide mere CO2 i øl. Er det for meget?
Gæringers temperatur: 20 grader
Skal kold crashes i morgen i 2-3 dage og derefter klar til flaskning.
OG 1.040
FG 1.010
19 liter.
Karbonering på flasker
Re: Karbonering på flasker
Fordelen ved at lave øl selv er jo netop, at du laver det til dig selv. Synes du 2 er lidt, selvom om stilarten tilsiger dette, så er du da heldigvis brygger i eget hus :-)
Gå med 2,2 hvis det er det du har oplevet at kunne lide. Da jeg sukkerkarbonerede kørte jeg konsekvent med 2,4. Min præference er heller for meget end for lidt. Er der for meget kan det boble lidt af når øllen er i glasset. Er den for flad er der ikke meget at gøre.
Vh. Kenneth
Gå med 2,2 hvis det er det du har oplevet at kunne lide. Da jeg sukkerkarbonerede kørte jeg konsekvent med 2,4. Min præference er heller for meget end for lidt. Er der for meget kan det boble lidt af når øllen er i glasset. Er den for flad er der ikke meget at gøre.
Vh. Kenneth
Re: Karbonering på flasker
Tak for dit input. Jeg prøver med 2.2..