Flaked barley

Besvar
Mikle
Indlæg: 360
Tilmeldt: 16. jul 2017, 16:09
Geografisk sted: Hørsholm

Flaked barley

Indlæg af Mikle »

Hej

Jeg skal bruge flaked barley i min opskrift men de steder jeg handler malt har alle sammen udsolgt. Kan man bare bruge det som hedder bygflager fra supermarked ? Er det helt det samme eller er der forskel?

Hilsen Mikkel
Brugeravatar
fusse
Indlæg: 221
Tilmeldt: 7. sep 2010, 08:20
Geografisk sted: Hadsten
Kontakt:

Re: Flaked barley

Indlæg af fusse »

Jeg har lige købt ved JM Bryg - de har mere på lager

https://www.jmbryg.dk/shop/flaked-barley-1-486p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
alias : Fusse

Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Spar på vandet -- drik håndbryg.
Mikle
Indlæg: 360
Tilmeldt: 16. jul 2017, 16:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Flaked barley

Indlæg af Mikle »

Tak men problemet er jeg skal bruge det i morgen:)

Ved du om det er det samme som i supermarked?
Vestv
Indlæg: 98
Tilmeldt: 28. sep 2019, 11:08
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Flaked barley

Indlæg af Vestv »

Vil tro at dem i supermarkedet er kold valset poleret byg.Flaked barley er valset kogt byg.
Du vil antageligvis få fermenterbart sukker ud af at bruge dem fra supermarked og måske ikke det protein du ønsker. Du kan også prøve - prisen på valset byg ligger på omkring 60 kr/kg mens flaked barley kan fås for ca 15 kr /kg så din samlede pris går noget op :-)
Vestv
Indlæg: 98
Tilmeldt: 28. sep 2019, 11:08
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Flaked barley

Indlæg af Vestv »

Har sendt en PB med forhandler der sandsynligvis har på lager
Mikle
Indlæg: 360
Tilmeldt: 16. jul 2017, 16:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Flaked barley

Indlæg af Mikle »

Ja okay så det er ikke det samme:( jeg må snakke med min malt pusher om han skulle have en rest liggende som ikke fremgår af hjemmesiden:)

Tak for jeres svar:)
Brugeravatar
GeheimBrau
Indlæg: 161
Tilmeldt: 2. apr 2017, 11:24
Geografisk sted: 2690 Mosede Strand

Re: Flaked barley

Indlæg af GeheimBrau »

The Oxford Companion to Beer definition of flaked barley: https://beerandbrewing.com/dictionary/h0vhwTvbOu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Muligvis ikke helt det samme, men Humlecentralen har flaked torrified/torrefied barley: https://humlecentralen.dk/div-flager-ha ... arley.html" onclick="window.open(this.href);return false;
GeheimBrau
/Gert
Mikle
Indlæg: 360
Tilmeldt: 16. jul 2017, 16:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Flaked barley

Indlæg af Mikle »

Tak:) de har bare kun 100g på lager og skal bruge 700 men prøver at ringe til dem når de åbner kan jo være der gemmer sig mere et sted på deres lager:)
Knet
Indlæg: 497
Tilmeldt: 16. okt 2017, 19:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Flaked barley

Indlæg af Knet »

Hej Mikkel

Jeg brugte netop flaked torrified barley fra humlecentralen. Men det nytter selvfølgelig ikke, hvis de er løbet tør.

Når jeg læser på malt substitution charts så er der ikke alternativer til flaked Barley. Omvendt så skriver de fleste også, at flaked barleys bidrag er mouthfeel, body og headretention. Og dér er der da alternativer. Når så du er i stoutklassen kunne oatmeal måske gøre det? Jeg fik en imperial oatmeal stout og jeg har aldrig oplevet sådan en mundfylde før.

Vh Kenneth
Mikle
Indlæg: 360
Tilmeldt: 16. jul 2017, 16:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Flaked barley

Indlæg af Mikle »

Jeg har selv overvejet oatmeal og er nok også der jeg ensbetydende hvis ikke jeg er heldig at få det:)
Mikle
Indlæg: 360
Tilmeldt: 16. jul 2017, 16:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: Flaked barley

Indlæg af Mikle »

Jeg var så heldig at humlecentralen ikke havde helt styr på deres lager så fik lige nøjagtigt de 700 gram jeg skulle bruge:)
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"