Beercalc betydning?

Beercalc betydning?

Indlægaf Bryggers Jr. » 11. apr 2020, 15:16

Jeg prøver at taste ind i Beercalc dels hvornår jeg humler under selve brygningen, men har problemer med at finde ud af hvordan jeg skriver når jeg tør-humler? Hvordan skal jeg feks skrive ind at jeg efter 5 dage tørhumler x-antal gr. i 2 etc...?

Jeg kan vælge mellem min. / dry 0% / %util dry / %util FW / %util WP

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal bruge betegnelserne??? Er der mon nogen som kan fortælle mig hvad de forskellige betegnelser betyder?
Bryggers Jr.
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11. apr 2020, 14:51

Re: Beercalc betydning?

Indlægaf Freund » 11. apr 2020, 21:48

Hej Bryggers

Jeg kan ikke sige det præcist, da jeg ikke bruger funktionen - Dan har tilføjet den 'for nyligt' og jeg plejer bare at skrive det i kommentarfeltet.
MEN som jeg forstår det er forskellen mellem 'dry 0%' og '%util dry' at du i util kan angive hvor mange % (oplevet) bitterhed der overføres. Det her med alfa- og betasyrer, polyphenoler og isomerisering er jeg ikke nået til endnu.. men det kommer :-)
Forhåbentlig er der en garvet der vil supplere mig her.

Jeg har taget et skærmprint fra Beercalc, som fortæller lidt om humling.

Hilsen
FreundBillede
Freund
 
Indlæg: 291
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Beercalc betydning?

Indlægaf Bryggers Jr. » 13. apr 2020, 14:24

Hej Freund.

Tak for svaret, jeg har også selv været inde og kigge lidt mere på det efter dit svar.
Jeg er desværre ikke blevet så meget klogere endnu, men måske det kommer henad vejen...
Dog er jeg blevet op,mærksom på at når jeg for det meste tørhumler forholdsvis meget, så har jeg lidt svært ved at skrive det ind i opskrifterne.''
Det kommer nok en dag;-)
Bryggers Jr.
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11. apr 2020, 14:51


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster