Gæring maks temperatur?
: 12. apr 2020, 16:19
Hej
Jeg har for en uges tid siden lavet mit første bryg (en SMASH IPA). Det har så nået at være på gæringstank i en uge ved ca 20 grader, hvor det har boblet lystigt! MEN så i dag da jeg kiggede til det var det gået helt i stå... Jeg tænker at det kan være fordi temperaturen i løbet af i dag havde sneget sig op omkring de 25 grader uden jeg havde opdaget det - men kan det være nok til at dræbe gærcellerne?? Det skal siges at gæringsprocessen i forvejen var ved af aftage gevaldigt - jeg talte ca 20-25 sekunder mellem hvert 'blob' i morges.
Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe med hvad man lige gør i denne situation. Og evt gøre mig klogere på hvad maks temperaturen er for gæringsprocessen (har brugt US-05 tørgær).
De bedste hilsner, Andreas :)
Jeg har for en uges tid siden lavet mit første bryg (en SMASH IPA). Det har så nået at være på gæringstank i en uge ved ca 20 grader, hvor det har boblet lystigt! MEN så i dag da jeg kiggede til det var det gået helt i stå... Jeg tænker at det kan være fordi temperaturen i løbet af i dag havde sneget sig op omkring de 25 grader uden jeg havde opdaget det - men kan det være nok til at dræbe gærcellerne?? Det skal siges at gæringsprocessen i forvejen var ved af aftage gevaldigt - jeg talte ca 20-25 sekunder mellem hvert 'blob' i morges.
Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe med hvad man lige gør i denne situation. Og evt gøre mig klogere på hvad maks temperaturen er for gæringsprocessen (har brugt US-05 tørgær).
De bedste hilsner, Andreas :)