Imperial Stout med eg og rom

Imperial Stout med eg og rom

Indlægaf Lil2rp » 17. apr 2020, 11:41

Hej Brygger medfellows
Vi skal i gang med en Imperial Stout, hvor der skal tilsættes eg der har trukket i rom. Eg/rom skal tilsættes efter endt gæring og øllet skal så henstå lagret så længe vi magter at holde snitterne fra den ;-)
Nuvel; Spørgsmålet er om egestykkerne skal tilsættes alene, eller om den romrest de ligger i bare skal med.
Vi brygger 25 l og der tilsættes 100 g eg der har trykket i ca 2 dl rom :-P

På forhånd tak for svar

Lil2rp/Blangslev Barage Bryg
Lil2rp
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 15. apr 2020, 09:55

Re: Imperial Stout med eg og rom

Indlægaf mhn » 17. apr 2020, 12:44

Vi tilsætter det hele.
Senest rettet af mhn 17. apr 2020, 18:35, rettet i alt 1 gang.
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
mhn
 
Indlæg: 352
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Imperial Stout med eg og rom

Indlægaf Thor » 17. apr 2020, 18:16

Mon ikke egen har suget det meste.. Men som Morten skriver : i med det hele. 2 dl er fint.
Brugeravatar
Thor
 
Indlæg: 254
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Imperial Stout med eg og rom

Indlægaf Lil2rp » 19. apr 2020, 09:04

Når eg og rom er tilsat i spanden, så tænker vi at den skal stå mindst 3 måneder. Men på et tidspunkt må egen jo have afgivet den smag den kan og det er vel flasketidspunktet. Er der nogle det ved ca. hvor længe der går før egen ikke længere afgiver smag ?
Lil2rp
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 15. apr 2020, 09:55

Re: Imperial Stout med eg og rom

Indlægaf morfmir » 20. apr 2020, 06:06

Lil2rp skrev:Når eg og rom er tilsat i spanden, så tænker vi at den skal stå mindst 3 måneder. Men på et tidspunkt må egen jo have afgivet den smag den kan og det er vel flasketidspunktet. Er der nogle det ved ca. hvor længe der går før egen ikke længere afgiver smag ?


Du bør omstikke til noget andet end en spand, hvis du vil lade den stå i 3 måneder inden flaskning. Enten glas eller rustfristål, plast er for utæt og du risikere at øllet bliver ødelagt af oxidering.

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
morfmir
 
Indlæg: 668
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv

Re: Imperial Stout med eg og rom

Indlægaf Lil2rp » 20. apr 2020, 06:23

morfmir skrev:
Lil2rp skrev:Når eg og rom er tilsat i spanden, så tænker vi at den skal stå mindst 3 måneder. Men på et tidspunkt må egen jo have afgivet den smag den kan og det er vel flasketidspunktet. Er der nogle det ved ca. hvor længe der går før egen ikke længere afgiver smag ?


Du bør omstikke til noget andet end en spand, hvis du vil lade den stå i 3 måneder inden flaskning. Enten glas eller rustfristål, plast er for utæt og du risikere at øllet bliver ødelagt af oxidering.

/Thomas


Tak for tip Den kommer i rustfri gæringstank

/Søren
Lil2rp
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 15. apr 2020, 09:55


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster