Side 1 af 1

Imperial Stout med eg og rom

: 17. apr 2020, 11:41
af Lil2rp
Hej Brygger medfellows
Vi skal i gang med en Imperial Stout, hvor der skal tilsættes eg der har trukket i rom. Eg/rom skal tilsættes efter endt gæring og øllet skal så henstå lagret så længe vi magter at holde snitterne fra den ;-)
Nuvel; Spørgsmålet er om egestykkerne skal tilsættes alene, eller om den romrest de ligger i bare skal med.
Vi brygger 25 l og der tilsættes 100 g eg der har trykket i ca 2 dl rom :-P

På forhånd tak for svar

Lil2rp/Blangslev Barage Bryg

Re: Imperial Stout med eg og rom

: 17. apr 2020, 12:44
af mhn
Vi tilsætter det hele.

Re: Imperial Stout med eg og rom

: 17. apr 2020, 18:16
af Thor
Mon ikke egen har suget det meste.. Men som Morten skriver : i med det hele. 2 dl er fint.

Re: Imperial Stout med eg og rom

: 19. apr 2020, 09:04
af Lil2rp
Når eg og rom er tilsat i spanden, så tænker vi at den skal stå mindst 3 måneder. Men på et tidspunkt må egen jo have afgivet den smag den kan og det er vel flasketidspunktet. Er der nogle det ved ca. hvor længe der går før egen ikke længere afgiver smag ?

Re: Imperial Stout med eg og rom

: 20. apr 2020, 06:06
af morfmir
Lil2rp skrev:Når eg og rom er tilsat i spanden, så tænker vi at den skal stå mindst 3 måneder. Men på et tidspunkt må egen jo have afgivet den smag den kan og det er vel flasketidspunktet. Er der nogle det ved ca. hvor længe der går før egen ikke længere afgiver smag ?
Du bør omstikke til noget andet end en spand, hvis du vil lade den stå i 3 måneder inden flaskning. Enten glas eller rustfristål, plast er for utæt og du risikere at øllet bliver ødelagt af oxidering.

/Thomas

Re: Imperial Stout med eg og rom

: 20. apr 2020, 06:23
af Lil2rp
morfmir skrev:
Lil2rp skrev:Når eg og rom er tilsat i spanden, så tænker vi at den skal stå mindst 3 måneder. Men på et tidspunkt må egen jo have afgivet den smag den kan og det er vel flasketidspunktet. Er der nogle det ved ca. hvor længe der går før egen ikke længere afgiver smag ?
Du bør omstikke til noget andet end en spand, hvis du vil lade den stå i 3 måneder inden flaskning. Enten glas eller rustfristål, plast er for utæt og du risikere at øllet bliver ødelagt af oxidering.

/Thomas
Tak for tip Den kommer i rustfri gæringstank

/Søren