Røget smag..

Røget smag..

Indlægaf HLP » 26. apr 2020, 06:57

Jeg har i Dec. mdr lavet et kit fra Berwolution Black Russian Roulette Imperial Stout.
Det gik fint og den har udviklet sig rigtig godt. Fra at være en stout med smags elementerne langt fra hinanden til en hvor det hele er mere samlet.
Men nu er der komme en tydelig røget smag, som ikke er for min mund. Er det dens ting og sådan udvikler en russisk stout sig bare, eller hva?
Som jeg kan se er malten Vienna, Cara Gold, Special B, Black Malt. Humlen er Target.

Er der en malt som giver den dybe, flotte farve til stout’en uden røgen. Har Black Malt mistænkt for at være den skyldige.
Nu med 9 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40

Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
HLP
 
Indlæg: 47
Tilmeldt: 8. dec 2019, 14:13
Geografisk sted: Ormslev

Re: Røget smag..

Indlægaf mhn » 26. apr 2020, 09:04

CARAFA Special maltene er "dehusked" altså uden skaller. Det giver en mildere mørk smag. Mindre malt bitterhed.

Jeg opfatter det ikke rigtigt som røget smag. Men måske gør du?

Vi bruger dem meget for at undgå "skarp" smag fra de mørke malte.

P.S. Jeg er enig i Black malt ser ud til at være den eneste mulige skyldige.
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
mhn
 
Indlæg: 352
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Røget smag..

Indlægaf Borg » 26. apr 2020, 12:38

En presset gær (specielt for høj temperatur), en forkert vandkemi (specielt lavt pH) kan godt give en oplevelse af røg i øllet.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4586
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 9 gæster