Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf elkjr » 25. maj 2020, 07:46

hvilken er den reneste og mest smagsneutrale øl gær ?
elkjr
 
Indlæg: 786
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf Borg » 25. maj 2020, 09:37

Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4606
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf elkjr » 25. maj 2020, 15:48

Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.



...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
elkjr
 
Indlæg: 786
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf Borg » 25. maj 2020, 19:06

elkjr skrev:
Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.



...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Netop derfor svaret.
Men gæren gør det ikke selv.
Estere kommer i større mængder fra en stresset gær. Du undgår at gøre den stresset ved:
- at ilte urten grundigt
- at pitche rigeligt med gær (det udsagn gælder ikke kun for smør ;-))
- at rehydrere tørgær
- at styre gæringstemperaturen præcis
- at gære i gærens lavere ende af sit arbejdsområde (f.eks. 18 grader)
- at køle urten ned til et par grader under den ønskede gæringstemperatur, og lade gærens arbejde øge temperaturen til det ønskede

Som du kan læse, drejer det sig ikke kun om gæren, men også om bryggeren.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4606
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf mhn » 25. maj 2020, 20:41

Og give gæren en masse næring i mjød.

Vi prøver Lalvin EC-1118 i humlet mjød lige nu. https://www.lallemandbrewing.com/en/uni ... n-ec-1118/
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
mhn
 
Indlæg: 364
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf elkjr » 26. maj 2020, 13:43

mhn skrev:Og give gæren en masse næring i mjød.

Vi prøver Lalvin EC-1118 i humlet mjød lige nu. https://www.lallemandbrewing.com/en/uni ... n-ec-1118/



..det skal være smagsneutral gær derfor amrk. ølgær... og ingen kemi i mine mjød...bruger Servomyces
elkjr
 
Indlæg: 786
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf elkjr » 26. maj 2020, 13:44

Borg skrev:
elkjr skrev:
Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.



...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Netop derfor svaret.
Men gæren gør det ikke selv.
Estere kommer i større mængder fra en stresset gær. Du undgår at gøre den stresset ved:
- at ilte urten grundigt
- at pitche rigeligt med gær (det udsagn gælder ikke kun for smør ;-))
- at rehydrere tørgær
- at styre gæringstemperaturen præcis
- at gære i gærens lavere ende af sit arbejdsområde (f.eks. 18 grader)
- at køle urten ned til et par grader under den ønskede gæringstemperatur, og lade gærens arbejde øge temperaturen til det ønskede

Som du kan læse, drejer det sig ikke kun om gæren, men også om bryggeren.


det blev så en Lallemand Bry 97
elkjr
 
Indlæg: 786
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf admin » 27. maj 2020, 12:52

Hvor har du kvan fra?

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4733
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlægaf elkjr » 28. maj 2020, 08:29

admin skrev:Hvor har du kvan fra?

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk

Købte en pose frø hos "Urtegartneriet" for snart 3 år siden....såede frø i en 40 liter murerbalje for 2 år siden (frøene skal lige 1 uges tid i fryseren for at kunne spire),..så nu har jeg en fin plante på altanen
Vedhæftede filer
IMGP4320.JPG
elkjr
 
Indlæg: 786
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 7 gæster

cron