Reneste -- smagsneutrale ølgær ?
9 indlæg
• Side 1 af 1
Reneste -- smagsneutrale ølgær ?hvilken er den reneste og mest smagsneutrale øl gær ?
Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.
Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?
...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?Netop derfor svaret. Men gæren gør det ikke selv. Estere kommer i større mængder fra en stresset gær. Du undgår at gøre den stresset ved: - at ilte urten grundigt - at pitche rigeligt med gær (det udsagn gælder ikke kun for smør ;-)) - at rehydrere tørgær - at styre gæringstemperaturen præcis - at gære i gærens lavere ende af sit arbejdsområde (f.eks. 18 grader) - at køle urten ned til et par grader under den ønskede gæringstemperatur, og lade gærens arbejde øge temperaturen til det ønskede Som du kan læse, drejer det sig ikke kun om gæren, men også om bryggeren.
Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?Og give gæren en masse næring i mjød.
Vi prøver Lalvin EC-1118 i humlet mjød lige nu. https://www.lallemandbrewing.com/en/uni ... n-ec-1118/
Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?
..det skal være smagsneutral gær derfor amrk. ølgær... og ingen kemi i mine mjød...bruger Servomyces
Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?
det blev så en Lallemand Bry 97
Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?Hvor har du kvan fra?
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?
Købte en pose frø hos "Urtegartneriet" for snart 3 år siden....såede frø i en 40 liter murerbalje for 2 år siden (frøene skal lige 1 uges tid i fryseren for at kunne spire),..så nu har jeg en fin plante på altanen
9 indlæg
• Side 1 af 1
Tilbage til Generelt om brygning Hvem er onlineBrugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 13 gæster |