Reneste -- smagsneutrale ølgær ?
: 25. maj 2020, 08:46
hvilken er den reneste og mest smagsneutrale øl gær ?
Haandbryg, ølbrygning for alle
https://haandbrygforum.dk/
Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.
Netop derfor svaret.elkjr skrev:Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.
...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
mhn skrev:Og give gæren en masse næring i mjød.
Vi prøver Lalvin EC-1118 i humlet mjød lige nu. https://www.lallemandbrewing.com/en/uni ... n-ec-1118/" onclick="window.open(this.href);return false;
det blev så en Lallemand Bry 97Borg skrev:Netop derfor svaret.elkjr skrev:Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.
...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Men gæren gør det ikke selv.
Estere kommer i større mængder fra en stresset gær. Du undgår at gøre den stresset ved:
- at ilte urten grundigt
- at pitche rigeligt med gær (det udsagn gælder ikke kun for smør ;-))
- at rehydrere tørgær
- at styre gæringstemperaturen præcis
- at gære i gærens lavere ende af sit arbejdsområde (f.eks. 18 grader)
- at køle urten ned til et par grader under den ønskede gæringstemperatur, og lade gærens arbejde øge temperaturen til det ønskede
Som du kan læse, drejer det sig ikke kun om gæren, men også om bryggeren.
Købte en pose frø hos "Urtegartneriet" for snart 3 år siden....såede frø i en 40 liter murerbalje for 2 år siden (frøene skal lige 1 uges tid i fryseren for at kunne spire),..så nu har jeg en fin plante på altanenadmin skrev:Hvor har du kvan fra?
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk