Side 1 af 1

Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 25. maj 2020, 08:46
af elkjr
hvilken er den reneste og mest smagsneutrale øl gær ?

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 25. maj 2020, 10:37
af Borg
Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 25. maj 2020, 16:48
af elkjr
Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.

...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 25. maj 2020, 20:06
af Borg
elkjr skrev:
Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.

...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Netop derfor svaret.
Men gæren gør det ikke selv.
Estere kommer i større mængder fra en stresset gær. Du undgår at gøre den stresset ved:
- at ilte urten grundigt
- at pitche rigeligt med gær (det udsagn gælder ikke kun for smør ;-))
- at rehydrere tørgær
- at styre gæringstemperaturen præcis
- at gære i gærens lavere ende af sit arbejdsområde (f.eks. 18 grader)
- at køle urten ned til et par grader under den ønskede gæringstemperatur, og lade gærens arbejde øge temperaturen til det ønskede

Som du kan læse, drejer det sig ikke kun om gæren, men også om bryggeren.

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 25. maj 2020, 21:41
af mhn
Og give gæren en masse næring i mjød.

Vi prøver Lalvin EC-1118 i humlet mjød lige nu. https://www.lallemandbrewing.com/en/uni ... n-ec-1118/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 26. maj 2020, 14:43
af elkjr
mhn skrev:Og give gæren en masse næring i mjød.

Vi prøver Lalvin EC-1118 i humlet mjød lige nu. https://www.lallemandbrewing.com/en/uni ... n-ec-1118/" onclick="window.open(this.href);return false;

..det skal være smagsneutral gær derfor amrk. ølgær... og ingen kemi i mine mjød...bruger Servomyces

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 26. maj 2020, 14:44
af elkjr
Borg skrev:
elkjr skrev:
Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.

...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Netop derfor svaret.
Men gæren gør det ikke selv.
Estere kommer i større mængder fra en stresset gær. Du undgår at gøre den stresset ved:
- at ilte urten grundigt
- at pitche rigeligt med gær (det udsagn gælder ikke kun for smør ;-))
- at rehydrere tørgær
- at styre gæringstemperaturen præcis
- at gære i gærens lavere ende af sit arbejdsområde (f.eks. 18 grader)
- at køle urten ned til et par grader under den ønskede gæringstemperatur, og lade gærens arbejde øge temperaturen til det ønskede

Som du kan læse, drejer det sig ikke kun om gæren, men også om bryggeren.
det blev så en Lallemand Bry 97

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 27. maj 2020, 13:52
af admin
Hvor har du kvan fra?

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

: 28. maj 2020, 09:29
af elkjr
admin skrev:Hvor har du kvan fra?

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Købte en pose frø hos "Urtegartneriet" for snart 3 år siden....såede frø i en 40 liter murerbalje for 2 år siden (frøene skal lige 1 uges tid i fryseren for at kunne spire),..så nu har jeg en fin plante på altanen