Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Sparge
2
50%
Udmæskning
2
50%
Noget andet (anført i tråden herunder)
0
Ingen stemmer
 
Afgivne stemmer : 4

Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlægaf grøntoft » 11. aug 2020, 21:48

Hvad siger folket mest?

Nogen siger Sparge, andre siger Udmæskning.

Hvad er folk mest til? Fortæl også gerne hvorfor du har din holdning.

Deltag i afstemningen. På forhånd tak
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 618
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlægaf Per » 12. aug 2020, 07:33

grøntoft skrev:Hvad siger folket mest?

Nogen siger Sparge, andre siger Udmæskning.

Hvad er folk mest til? Fortæl også gerne hvorfor du har din holdning.

Deltag i afstemningen. På forhånd tak


Hos mig er det flg:

- Udmæskning, - efter afslutning af indmæskning, der hvor temperaturen er hævet til 78° i 10 - 15 min.
- Spargning, - efter udmæskningen efterskylles med 78° varmt vand.

Det er måske ikke rigtigt, men hos mig er det sådan.

Mvh. Per.
Per
 
Indlæg: 287
Tilmeldt: 29. jan 2018, 20:06
Geografisk sted: Rønnede

Re: Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlægaf JAFU » 12. aug 2020, 07:49

Min forståelse af begreberne er, som Per beskriver dem.
Mvh Jakob


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 145
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlægaf ThomasM » 12. aug 2020, 11:40

Som Per siger
/Thomas
Brugeravatar
ThomasM
 
Indlæg: 180
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Hedder det Sparge eller Udmæskning?

Indlægaf Jan Rasmussen » 12. aug 2020, 15:25

grøntoft skrev:Hvad siger folket mest?

Nogen siger Sparge, andre siger Udmæskning.

Hvad er folk mest til? Fortæl også gerne hvorfor du har din holdning.

Deltag i afstemningen. På forhånd tak



Det er IKKE det samme

Sparge eller eftergyde er at skylle sukker ud af mæsken og efterfylde væske

Udmæskning har til formål at stoppe processen i enzymerne og at gøre sukkerstofferne mere flydende så de er nemmere at skylle ud typisk ved 78°C
Jan Rasmussen
 
Indlæg: 55
Tilmeldt: 30. nov 2018, 16:49
Geografisk sted: 6600 Vejen


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 24 gæster

cron