Opformering af gær

Re: Opformering af gær

Indlægaf JAFU » 1. sep 2020, 05:14

Tak for rigtig god info, Moesmand


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 145
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Opformering af gær

Indlægaf Family Brewing » 1. sep 2020, 19:42

"Og taler vi om stærke belgiere, er der anvendt karboneringsgær"

Flere af jer har nævnt dette, hvis det er tilfældet, er der jo ingen grund til at forsøge sig.
Jeg mener bare at Brewdog for eksempel har lavet en øl, gæret på gæren fra en flaske Westvleteren 12, men det kan selvfølgelig bare være en 'smart kommerciel bemærkning' med mersalg for øje.
Family Brewing
 
Indlæg: 48
Tilmeldt: 9. mar 2018, 01:00

Re: Opformering af gær

Indlægaf peos » 2. sep 2020, 18:12

Family Brewing skrev:"Og taler vi om stærke belgiere, er der anvendt karboneringsgær"

Flere af jer har nævnt dette, hvis det er tilfældet, er der jo ingen grund til at forsøge sig.
Jeg mener bare at Brewdog for eksempel har lavet en øl, gæret på gæren fra en flaske Westvleteren 12, men det kan selvfølgelig bare være en 'smart kommerciel bemærkning' med mersalg for øje.

Det lykkedes for mig med en Blå Chimay for 4-5 år siden. Og brygget gav en guldmedalje ved DM, så mon ikke det var den originale gær og ikke karboneringsgær.

Jeg har siden lavet nøjagtig samme bryg med en wlp500 Trappist Ale. Den gav en fjerdeplads i samme kategori, Mørk stærk belgisk ale.

Og placeringsforskellen er i min optik ok. Med den originale gær blev det en væsentlig mere kompleks og intens øl. Så der kan bestemt være noget at hente.
peos
 
Indlæg: 682
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Opformering af gær

Indlægaf GeheimBrau » 2. sep 2020, 18:41

Iflg. "brew like a MONK" af Stan Hieronymous (udgivet 2005, så lidt "smågammel"), så er Chimay Red refementeret med primærgæren (side 48), som han så skriver er Chimay...
Jf. Chris White og Dave Logsdon, så var! Chimay = WLP500 og Wyeast 1214; men Chimay (den gær de bruger på Chimay) har ændret sig siden da.

Begge citater kan ses i brew like a MONK preview i hhv. "Trappist Breweries" og "Yeast and Fermentation" og ellers er det ud og skaffe bogen.
GeheimBrau
/Gert
Brugeravatar
GeheimBrau
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 2. apr 2017, 10:24
Geografisk sted: Mosede Strand

Re: Opformering af gær

Indlægaf JAFU » 3. sep 2020, 04:20

Chris White har i en anden bog (Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation) skrevet, at det anbefales, at starte opdyrkningen af gær fra flaskeøl i en starter med en OG på kun 1020. Gæren er svækket og skal ikke udfordres.
Lykkes det at få vakt gæren til live, benyttes i næste trin af opformeringen en starter med den sædvanlige OG på omkring 1040.
JAFU
 
Indlæg: 145
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Foregående

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 14 gæster

cron