Erfaringer med no-sparge brewing?

Erfaringer med no-sparge brewing?

Indlægaf ChristianP » 14. sep 2020, 09:03

Hej med jer

Jeg har læst lidt op på "no sparge" brygning. Men der står relativt lidt om det på nettet. Lidt om at metoden er god til lav-OG øl, og at man skal bruge cirka 33 % mere malt (fordi effektiviteten er lavere).

Men jeg kan både læse at det skulle give mere krop til øllen, men også nogle der siger mindre krop.

Er der nogle der har nogle generelle erfaringer med no-sparge brewing? Hvor meget faldt jeres effektivitet? Og hvordan blev øllen?

Jeg skal brygge en session IPA, som jeg vil have til at lande omkring 4-4,5 ABV. Og den bliver "hopstand" humlet, hvilket jeg heller ikke har prøvet før... Så erfaringer med det modtages også gerne :)

Vh. Christian
ChristianP
 
Indlæg: 45
Tilmeldt: 26. aug 2015, 11:44
Geografisk sted: Aarhus

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 11 gæster

cron