Hej!
Jeg er relativ ny i denne verden, og jeg står lige nu med et spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe med at svare på.
I går kl. 18 blev jeg færdig med at brygge en session IPA. Det blev til ca 22 l. Der blev tilsat 11 g bry-97 gær. Gæren blev tilsat som Lallemand foreskriver, hvor den opløses i 100 ml. væske ved 30 grader. Efterfølgende kølte den af, så den matchede urten.
Her til morgen har gæren lagt sig i bunden og stadig ikke startet gæring. Den står ved 18 grader. Hvor længe bør jeg vente før end, at jeg tilsætter ny gær evt?
Vh
Joachim
Gæring - hjælp til nybegynder
- GeheimBrau
- Indlæg: 161
- Tilmeldt: 2. apr 2017, 11:24
- Geografisk sted: 2690 Mosede Strand
Re: Gæring - hjælp til nybegynder
Jeg tror du bare skal vente lidt, det du ser i bunden er formentlig blot organisk bundfald fra brygget.
Har du iltet urten (rystet gærspanden eller tilsvarende)?
Check også at låget sidder tæt, en lille åbning gør at du aldrig vil se aktivitet i gærrøret.
Har du iltet urten (rystet gærspanden eller tilsvarende)?
Check også at låget sidder tæt, en lille åbning gør at du aldrig vil se aktivitet i gærrøret.
GeheimBrau
/Gert
/Gert
Re: Gæring - hjælp til nybegynder
Tak for svaret Gert!
Jeg nedkølte urten med en chiller og iltede den, da den skulle på spand.
Her er et billede - jeg synes, at det ligner gær i bunden?
Jeg nedkølte urten med en chiller og iltede den, da den skulle på spand.
Her er et billede - jeg synes, at det ligner gær i bunden?
Re: Gæring - hjælp til nybegynder
Hav tålmodighed et par dage. Så skal der nok komme gang i den.
Re: Gæring - hjælp til nybegynder
Tak! den bobler lystigt nu :-)