Spørgsmål om karbonering af øl.

Spørgsmål om karbonering af øl.

Indlægaf TJOERGENSEN » 20. okt 2021, 16:30

Spørgsmål om karbonering af øl.

Jeg har haft en leffe blond klon i min Fermizilla under 1 bar tryk, med en ventil på i ca 3 uger ved
20 – 22 Grader Celcius.

Spørgsmålet nu er hvor meget karbonering kan jeg forvente at der er i bryggen på nuværende tidspunkt?

Er der en tabel der kan fortælle lidt om det?

Påtænker at sætte den i koleskabet ved 4 grader og samtidig sætte CO2 på, i ca en uges tid eller, andet til den rette karbonering er opnået.

Men så er spørgsmålet, hvad er den rette karbonering for en leffe blond ?

jeg har fundet denne Keg Carbonation Calculator, på https://www.brewersfriend.com/keg-carbo ... alculator/ som beskriver de forskellige øl, og deres rette karbonering, men den karbonering jeg allered har opnået (og som jeg ikke kender endnu), skal den ikke trækkes fra inden man bruger linket.
TJOERGENSEN
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 6. okt 2021, 15:19

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

Indlægaf peos » 20. okt 2021, 20:11

Hvis du ved, hvilken karbonering, du vil opnå, og du har fundet temperatur- og trykkombinationen, der giver den karbonering, så sætter du bare i gang. Udgangspunktet er ligegyldigt. Karboneringen stopper af sig selv, når temperatur-/trykligevægten er nået.
peos
 
Indlæg: 717
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

Indlægaf TJOERGENSEN » 21. okt 2021, 07:46

peos skrev:Hvis du ved, hvilken karbonering, du vil opnå, og du har fundet temperatur- og trykkombinationen, der giver den karbonering, så sætter du bare i gang. Udgangspunktet er ligegyldigt. Karboneringen stopper af sig selv, når temperatur-/trykligevægten er nået.


Ok - Tak for svaret.
Mvh Tino J
TJOERGENSEN
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 6. okt 2021, 15:19

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

Indlægaf grøntoft » 27. okt 2021, 05:14

Er det ikke lidt smør med smør på, at karbonere en øl der allerede er karboneret???
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 645
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

Indlægaf Borg » 27. okt 2021, 06:58

grøntoft skrev:Er det ikke lidt smør med smør på, at karbonere en øl der allerede er karboneret???
Jo, hvis du mener at en CO2 volumen på 1,6 er passende for en Blonde.
For det er den volumen der opnås med 1 bar ved 21 grader.
For mig er det i underkanten.
1 bar ved 5 grader vil derimod give en CO2 volumen på 2,6. Som er mere passende.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4701
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

Indlægaf grøntoft » 28. okt 2021, 04:33

Ah, jeg havde misforstået spørgsmålet.

Jeg troede at man havde en i forvejen karboneret øl som man så ville karbonere.

Det er jo ikke tilfældet.

Det er en øl der ikke er karboneret nok.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 645
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster