Side 1 af 1

Spørgsmål om karbonering af øl.

: 20. okt 2021, 17:30
af TJOERGENSEN
Spørgsmål om karbonering af øl.

Jeg har haft en leffe blond klon i min Fermizilla under 1 bar tryk, med en ventil på i ca 3 uger ved
20 – 22 Grader Celcius.

Spørgsmålet nu er hvor meget karbonering kan jeg forvente at der er i bryggen på nuværende tidspunkt?

Er der en tabel der kan fortælle lidt om det?

Påtænker at sætte den i koleskabet ved 4 grader og samtidig sætte CO2 på, i ca en uges tid eller, andet til den rette karbonering er opnået.

Men så er spørgsmålet, hvad er den rette karbonering for en leffe blond ?

jeg har fundet denne Keg Carbonation Calculator, på https://www.brewersfriend.com/keg-carbo ... alculator/" onclick="window.open(this.href);return false; som beskriver de forskellige øl, og deres rette karbonering, men den karbonering jeg allered har opnået (og som jeg ikke kender endnu), skal den ikke trækkes fra inden man bruger linket.

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

: 20. okt 2021, 21:11
af peos
Hvis du ved, hvilken karbonering, du vil opnå, og du har fundet temperatur- og trykkombinationen, der giver den karbonering, så sætter du bare i gang. Udgangspunktet er ligegyldigt. Karboneringen stopper af sig selv, når temperatur-/trykligevægten er nået.

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

: 21. okt 2021, 08:46
af TJOERGENSEN
peos skrev:Hvis du ved, hvilken karbonering, du vil opnå, og du har fundet temperatur- og trykkombinationen, der giver den karbonering, så sætter du bare i gang. Udgangspunktet er ligegyldigt. Karboneringen stopper af sig selv, når temperatur-/trykligevægten er nået.
Ok - Tak for svaret.
Mvh Tino J

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

: 27. okt 2021, 06:14
af grøntoft
Er det ikke lidt smør med smør på, at karbonere en øl der allerede er karboneret???

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

: 27. okt 2021, 07:58
af Borg
grøntoft skrev:Er det ikke lidt smør med smør på, at karbonere en øl der allerede er karboneret???
Jo, hvis du mener at en CO2 volumen på 1,6 er passende for en Blonde.
For det er den volumen der opnås med 1 bar ved 21 grader.
For mig er det i underkanten.
1 bar ved 5 grader vil derimod give en CO2 volumen på 2,6. Som er mere passende.

Re: Spørgsmål om karbonering af øl.

: 28. okt 2021, 05:33
af grøntoft
Ah, jeg havde misforstået spørgsmålet.

Jeg troede at man havde en i forvejen karboneret øl som man så ville karbonere.

Det er jo ikke tilfældet.

Det er en øl der ikke er karboneret nok.