Side 1 af 1

Mærkelig bismag i Stout

: 15. jun 2006, 01:29
af Martin Molich
Jeg bryggede "Min egen Porter" fra Brygladen sammen med en kammerat. Alt gik fint, men ved smagningen i forbindelse med FG-måling, syntes jeg at der var en bismag af klor eller sådan lidt kemisk.

Jeg har svært ved at tro at det er desinficeringen der er gået galt, idet det var vores allerførste bryg og vi derfor var meget grundige.

Nu har øllet stået og 2. gæret i en uges tid og smagen er der stadig, omend ikke så udtalt som tidligere. Kan det tænkes at smagen forsvinder med tiden?

: 15. jun 2006, 13:39
af JensGam
Hej

Hvis smagen bliver bedre med tiden, er den ikke inficeret. Kraftigere øl skal gerne lagre i et stykke tid for at modne. Mit gæt vil være at det forsvinder igen.

Hvad for noget desinfectionsmiddel brugte i? hvad gør i rent med? skyller i efter med vand fra hanen?

: 15. jun 2006, 13:48
af Martin Molich
Først vasker vi op med almindelig opvaskebørste og opvaskemiddel. Skyller grundigt.

Derefter bruger vi noget der hedder "Action Favourite", der indeholder Soda, Polymerfosfat, Sulfat, silikat og natriumdiklorisocyanurat.

Og så en grundig skyller med koldt vand fra hanen. Det er derfor jeg har svært ved at tro at det skulle være rester af desinficeringsmiddel, men måske snarere en off-flavour der kunne være opstået ved forkert mæsketemperatur eller for langsom nedkøling af urten? (den stod nemlig bare lige så stille og kølede ned, vi har ikke nogen wort chiller).

: 15. jun 2006, 14:09
af admin
Jeg vil lige høre om I har læst alle mulighederne igennem på howtobrew ang. infiktions muligheder, ja eller som du selv skriver off flavour´s
se: http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-2.html

Jens

: 15. jun 2006, 14:26
af JensGam
Hej

Jeg ville undgå at bruge alm. opvaskemiddel, selv små mænger kan ødelægge skummet i øllet, jeg kender ikke Action Favourite, har du et link til det?

Personligt bruger jeg soda, til rengøring og Iodophor til desinfektion. Jeg tror ikke det er mæsketemp eller kølingen, hvad temp mæskede i ved? langsom nedkøling gør at øllet er mere udsat overfor bakteriel infektion, desuden vil en langsom nedkøling gøre at du ikke får "cold break", som gør at du får uklar øl.

Men som sagt, hvis smagen bliver bedre med tiden er den i hvertfald ikke inficeret. Og hvis i skyllede efter med rent vand burde der ikke være nogen problemer med rengøringsmidlerne.

Jeg ville lade den stå og lagre et stykke tid i 2. spanden og derefter flaske den.