Gæringen gået i stå

Gæringen gået i stå

Indlægaf Hexebryg » 3. jul 2006, 21:35

Nu er den gal igen!
Mit seneste bryg - en undergæret pilsner - kom ud med en OG på 104, hvilket jeg ikke klager over.
Men nu, hvor 2. gæring skulle været færdig, ligger OG'en ret stabilt på 1028. Efter min bedste overbevisning skulle den da helst ned på 1008-1010.
Hvad gør jeg for at få den gæret helt ned?
Jeg kan fortælle, at jeg til mine 25 l brugte et rør Pilsner Lager WLP800 fra White Labs, - og at gæringen først gik i gang efter 2-3 dage (hvilket jeg synes er betænkelig lang tid).
Hilsen og højt skum
Michael
Hexebryg

Nu med hjemmeside
Hexebryg
 
Indlæg: 74
Tilmeldt: 6. dec 2005, 14:12
Geografisk sted: Vordingborg

Indlægaf Malmberg » 3. jul 2006, 22:22

Der kan være flere årsager til din høje SG.

1. ALT alt for lidt gær, ifølge udregneren på www.mrmalty.com skulle du bruge næsten 4 vial's gær uden starter eller næsten 4 liter starter. Især med lager øl skal der meget gær til og jeg er næsten helt sikker på at der er derfor du ikke er kommet længere ned.

2. der kan være for høj mæske temp.

3. for meget crystal/karamel malt.

4. en blanding af 1, 2, og 3. Men det er sikkert nr. 1 der er årsagen i dit tilfælde.
Malmberg
 
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Indlægaf Malmberg » 4. jul 2006, 08:37

Hov jeg vil lige tilføje tilstrækkelig iltning inden gærtilsætning.

Og hvad er din gærings temp ?.

Og for at få den gæret længere ned kunne du måske hæve temp lidt og tilsætte en protion frisk gær. Men pas på med iltning efter gæringen er gået igang.

MVH
Kasper Malmberg
Malmberg
 
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Indlægaf Hexebryg » 5. jul 2006, 19:38

Jeg gærer ved 6-7 gr.
Hilsen og højt skum
Michael
Hexebryg

Nu med hjemmeside
Hexebryg
 
Indlæg: 74
Tilmeldt: 6. dec 2005, 14:12
Geografisk sted: Vordingborg

temp

Indlægaf admin » 6. jul 2006, 05:34

6-7 grader er for lidt, den skulle ha´været 10 til 12

Jens
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4720
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlægaf Hexebryg » 6. jul 2006, 15:33

Har brygget flere pilsnere ved denne gæringstemperatur - og i øvrigt en del andre bryg på samme måde.. uden at få dette problem.
Hvilken temperatur brygger Carlsberg deres pilsnere ved?
Hilsen og højt skum
Michael
Hexebryg

Nu med hjemmeside
Hexebryg
 
Indlæg: 74
Tilmeldt: 6. dec 2005, 14:12
Geografisk sted: Vordingborg

Indlægaf admin » 6. jul 2006, 16:38

http://www.whitelabs.com/ratings.asp?id=WLP800

50°F = 10°C
55°F = 12,8°C

Jens
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4720
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 7 gæster