Hvad brygger i for tiden ?

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf JAFU » 19. jun 2020, 04:23

Der er også en hvedeøl på vej hos mig - hvedeøl med et afkog af friske hyldeblomster.
Jeg har benyttet lige knap 1,5 hyldeblomstskærm pr. liter øl, hvilket i tidligere bryg har givet en tydelig men ikke dominerende smag af hyldeblomst. Gæren er MJ20 Bavarian Wheat, som efter halvandet døgn nærmest havde gæret færdig. Om en god uges tid skal den flaskes.
JAFU
 
Indlæg: 145
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Peterdanske » 19. jun 2020, 12:20

Dejligt at få denne tråd lidt igang igen, den har været en rigtig god inspirationskilde for mig.
Peterdanske
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 1. apr 2020, 21:04
Geografisk sted: 6630 Rødding

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf admin » 20. jun 2020, 08:34

Tysk land bier :)Billede

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4736
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf RuneV » 21. jun 2020, 06:20

Jeg “brygger” cider.

10 liter af rema1000s den billigste æblejuice og 1 gram tormodgarden gær. Gærer ved 29 grader. Når jeg måler gravity om et par dage, finder jeg lige ud af om der skal lidt lactose i.

Totalt snyd, men tøserne er vilde med det (-:
RuneV
 
Indlæg: 253
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf kbh36 » 22. jun 2020, 13:46

Bryggede 50L "Knap-så-pale" i går, delte den i 2, S-04 i den ene, og US-05 i den anden, bare fordi. :)
I lørdags fik jeg sat etiketter på min mørke Belgiske og på de 2 Wit bier (også en split batch, den ene med MJ M21, og den anden med MJ M41) der stod til karbonering (ca 150 flasker).
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 360
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf jandk » 1. jul 2020, 12:58

I dag er en meget lang brygdag, den står på Pilsner, Double Amerikansk IPA og en Guinness klon. Double IPA ryger i min fermzilla under tryk. Er spændt på om det går bedre denne gang hvor alt er tæt. Første forsøg var ikke overbevisende.


Sent from my iPad using Tapatalk
jandk
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf RuneV » 1. jul 2020, 13:29

Jeg har brygget dobbelt mæsket imperial stout idag. OG 1122. Har smidt espe kveik i spanden.
RuneV
 
Indlæg: 253
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf JAFU » 12. aug 2020, 08:06

Bryggede en røget porter i går.
Basismalten er Vienna, og andelen af røgmalt er oppe på 33%. Den har fået et lidt lakridssirup fra start, og lige inden cold crash tilsættes også kaffe. Den plejer at blive rigtig god.
Gæringen startede efter to timer, og her til morgen var der 10cm skum på toppen af brygget - heldigvis er der plads til det i brygspanden :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 145
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf bormrl » 12. aug 2020, 21:22

Har en 25 L Baltic porter i tanken, skal flaskes søndag. næste bryg bliver en eller anden Julebryg.
bormrl
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 25. maj 2020, 19:49

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf jandk » 13. aug 2020, 05:43

Har en klon af 3 Floyds - Zombie Dust til gæring i øjeblikket.
Det vores gæsters og også min absolutte favorit og dette er 3. batch af denne dejlige American Pale Ale.
Denne opskrift kan klart anbefales.
https://www.youtube.com/watch?v=4esb4Clez-8&t=110s

Ellers er der lige flasket 15 liter Barley Wine (12%) og 15 liter Russian Imperial Stout (11%) i små flasker.
Det er dog gemmeøl som bare skal sættes til side og lagre minimum 1/2 år.
jandk
 
Indlæg: 144
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Foregående

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 17 gæster