Hvad brygger i for tiden ?

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Morten L » 15. dec 2009, 16:35

Intet i gærspandene lige pt., har alt for travlt med at tømme lageret ;-)

Men regner med at lave 2 bryg inden nytår. En bock som gerne skulle blive til påskebryg '10 og en IPA.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
 
Indlæg: 2430
Tilmeldt: 6. jul 2009, 21:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Lunabryg » 15. dec 2009, 22:38

Jeg har på det seneste brygget

kirsebærstout på 9,5 % 28 liter
juleøl belgian style 7,5 % 45 liter
vienna lager 28 liter
american amber 45 liter

mellem jul og nytår står den på

en lagerøl 28 liter
en ale 28 eller 45 liter

Så er lagrene også fyldt op efter et åbent hus og ølfestivallen der tærede ret kraftigt på mine reserver :-)
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Lunabryg
 
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 14:09
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf capulet » 16. dec 2009, 07:45

Har lige flasket et saison gær forsøg. spændende om der er smagsforskel. whitelabs saison type I og II
Dertil er der få liter smoke porter & julebryg Ala Belgisk dubbel på lageret.

har planlagt julebrygning af følgende
Sweet Stout
Porter
Brown Ale

/Martin
capulet
 
Indlæg: 56
Tilmeldt: 25. jan 2008, 14:47
Geografisk sted: Ringsted

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Christian Ernstsen » 16. dec 2009, 08:05

Har en Bock på 2. fermentering, og laver et cider-forsøg med 18 liter billig æblejuice + honning og rørsukker hældt over gærresterne fra Bock'en
Med venlig hilsen
Christian
- BV Håndbryg
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Brugeravatar
Christian Ernstsen
 
Indlæg: 772
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Todbjerg (lige nord for Århus)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf bang-staberg » 16. dec 2009, 10:39

Har pt. en barleywine stående som nok skal lagre minimum 3-4 måneders tid. Efter 1 uge var den gæret fra 1112 ned til 1031, så det ser lovende ud. Desuden har jeg en whisky-røgøl stående, som skal flaskes inden jul. Glæder mig meget til resultatet af den.
bang-staberg
 
Indlæg: 134
Tilmeldt: 5. sep 2007, 09:41
Geografisk sted: Virum 2830

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Meløse Bryghus » 17. dec 2009, 10:43

Jeg har fire semigrain/ekstrakt øl drikkeklar på flaske. En IPA, en dark ale, en mørk krydret juleale, og en lysere, stærke og lettere krydret juleale.

Jeg har for en uge siden flasket min første allgrain - En amerikansk IPA.
For et par dage siden flaskede jeg min cider (af ren æblemost fra egne æbletræer)
I dag eller i morgen flasker jeg mit forsøg på en Märzen, som blev lidt for svag i styrken, men eller tegner meget fin.

Jeg planlægger at brygge en amerikansk hvedeøl i julen. Den bliver nok lidt stærkere end stilen foreskriver. men sådan kan jeg bedst lide mine hvedeøl.

Når udetemperaturen kommer op på en passende temperatur for lagerøls gæring, brygger jeg nok noget Münchner helles.
Meløse Bryghus
 
Indlæg: 172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
Geografisk sted: Meløse

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Lac » 18. dec 2009, 15:49

En Porter der står og modner hvor der til halvdelen af hver flaske er blevet tilsat to kaffebønner, derudover er der flasket en Engelsk Pale Ale, så står der en Mørk Stærk Belgisk Ale (klon af Rochefort 8) og bobler på første fermentering samt på tegnebrættet en American Brown Ale.
MVH
Lac
"Hellere en brygger end en brokker."
http://www.udhusbryggeriet.dk
Lac
 
Indlæg: 192
Tilmeldt: 1. nov 2008, 09:19
Geografisk sted: 4230 Skælskør

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Bryggeren » 18. dec 2009, 22:30

Egentlig har vi ikke noget til gæring i øjeblikket, men vi har da en sen juleøl som blev flasket i onsdags, som vi er meget spændte på.

Brygget var nærmest et panikbryg fordi vi hele tiden blev spurgt om julebryggen var ved at være klar. Så skulle vi jo have en julebryg.

Brygdag var 21. november. En mørk Belgisk ting, som jo ingen chance har for at være færdig inden jul, men vi skulle have en juleøl.

Vi havde heller ikke krydderier til noget julehalløj, så af nød smed vi et brev med 20 gram brunkagekrydderi i gryden. Det var vist lidt rigeligt krydderi, for ved kogning, og igen ved flaskning arbejdede vi i en hørm af nelliker og kanel.

Så vi er spændte på hvad der er vi skal smage på juleaften.
Bryggeren
 
Indlæg: 125
Tilmeldt: 22. jul 2008, 11:22
Geografisk sted: Skødstrup

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Lunabryg » 19. dec 2009, 08:50

Se det var da noget af en julehistorie..
Vil i ikke melde tilbage når i ved mere om jeres brunkage-juleøl
JEg vil gerne vide om de 20 gram er totalt overkill eller ej
Steen 6715

Wish U were beer ;-)
Lunabryg
 
Indlæg: 505
Tilmeldt: 14. sep 2007, 14:09
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Boje » 19. dec 2009, 11:30

Lunabryg skrev:Se det var da noget af en julehistorie..
Vil i ikke melde tilbage når i ved mere om jeres brunkage-juleøl
JEg vil gerne vide om de 20 gram er totalt overkill eller ej


Jeg har i november 2008 brygget en juleøl med 10 gram brunkagekryde + nogle andre ting og ud fra det vil jeg tro at 20 gram er meget,
min juleøl 2008 måtte omdøbes til juleøl 2009 da den i 2008 slet ikke var smagsmæssigt i balance/ smagte for kraftigt, så den fik et år til at modne. Her i 2009 er den efter min smag blevet helt perfekt men min kone syntes stadig den er for krydret.

Så jeg er også spændt på Bryggeren`s dom over deres øl.

Ps. jeg kan huske at hele huset duftede af banankage da den stod og gærede i 2008.
Den har stadig en behagelig afdæmpet duft ala banan men den smager overhovdet ikke af det.

Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Brugeravatar
Boje
 
Indlæg: 727
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Bryggeren » 28. dec 2009, 20:50

Jep. Den smager lige så uhyggeligt meget af brunkage, som hørmen indikerede da vi bryggede. Alt for meget !

Så 20g krydderimiks er for meget. I hvert fald på nuværende tidspunkt. Øllen blev trods alt først lige brygget d. 21. november. Hvis vi holder nallerne fra den i 10-20 år, kan det vel være at den bliver tilnærmelsesvis drikkelig.

Jeg vil skyde på at en teske er maks dosering, efter min smag

Så lærte vi det.
Bryggeren
 
Indlæg: 125
Tilmeldt: 22. jul 2008, 11:22
Geografisk sted: Skødstrup

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Dan Jørgensen » 4. jan 2010, 19:47

Har den. 25 december flasket en Chinook Pale Ale venter spændt på at smage den i den komende weekend.
Har den. 27 december brygget Belgian Specialty Ale (Vlaskop - Beer Captured 161) hvedeøl uden hvede med Forbidden Fruit der var efterhanden var bleve ca. 1/2 år gammel.
Planlægger at brygge en barley wine med Yeast: 3787 Belgian Trappist gemt i køleskab fra tidligere julebryg brygget i oktober hvis der stadigvæk er liv i den.
Brugeravatar
Dan Jørgensen
 
Indlæg: 123
Tilmeldt: 28. jun 2009, 17:25
Geografisk sted: 9541 Suldrup

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf el_sporto » 5. jan 2010, 22:10

Jeg kæmper med at tømme lageret af dårlig juleøl og samtidig beholde det gode, men i næste uge går jeg løs på det undergærede.. En tjekkisk pilsner og en schwartzbier.. Så er der en barleywine og en stor amarena stout i udsigt samt en masse IPAer..
Mvh.
Karsten
(2650)
Brugeravatar
el_sporto
 
Indlæg: 267
Tilmeldt: 9. nov 2007, 09:46
Geografisk sted: Hvidovre

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf vejgaardzoo » 6. jan 2010, 08:02

Kæmper for at få drukket min cider -- så der kan blive flasker til øl igen.

Mit seneste bryg var en US Barley wine, 11% abv. Jeg tørhumlede den, så eftersom den skal stå et års tid og lagre brugte jeg masser af humle. Da jeg flaskede den i julen smagte den af cigar. Glæder mig til at smage den om nogle måneder.

Jeg ha planlagt to øl, som skal være klar sidst i februar:
En Robust Porter - brygget for at ramme de amr. stilartsdefinitioner så godt som muligt; samt mit tredje forsøg på en chiliøl (den første var for stærk, den anden for svag)
Brugeravatar
vejgaardzoo
 
Indlæg: 210
Tilmeldt: 22. aug 2008, 06:00
Geografisk sted: Nøvling (9260)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf jkjen » 6. jan 2010, 16:43

Primær:
Pale Ale, som skal deles i 3 og smagssættes med henholdsvis Porse-, Revling- og Slåen-ekstrakt
Belgisk Mørk ale, brygget på bl.a. Billington's Natural Molasses Sugar

Sekundær:
Belgisk Trippel, som nok lander på 9.5 - 10% ABV
Flamsk Oud Bruin, som efterhånden har stået i et år og tegner lovende ...

Planlagt:
"Imperial Schwarzbier"
Denny's Imperial Vanilla Bourbon Porter
En serie Single Hop IPA'er (gad vide hvor den ide kom fra ...)
jkjen
 
Indlæg: 139
Tilmeldt: 22. mar 2009, 11:25
Geografisk sted: Hinnerup

ForegåendeNæste

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 10 gæster