Hvad brygger i for tiden ?

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Borg » 11. jan 2010, 22:52

Tak for tippet om Cider, Christian og Jacob. Det lyder jo let, og er noget jeg vil prøve.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4416
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf jakobø » 13. jan 2010, 14:46

jeg har idag brygget brown ale. nu er det ganske vist termostaten i min elgryde skal dø.

jule øllen står stadig på gærtank. men skal tappes i løbet af den næste uge. mon den når at blive klar til jul?
Brygger lejlighedsvist.
jakobø
 
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf janriis » 13. jan 2010, 15:19

jakobø skrev:jeg har idag brygget brown ale. nu er det ganske vist termostaten i min elgryde skal dø.

jule øllen står stadig på gærtank. men skal tappes i løbet af den næste uge. mon den når at blive klar til jul?


Er ret sikker på at juleøllen når at bliver klar til jul. Problemet er nok snarere om der er noget tilbage :-)
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
janriis
 
Indlæg: 1418
Images: 4
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf jakobø » 13. jan 2010, 15:24

mon ikke der er noget tilbage, jeg har stadig noget af de 13 liter fra 2006
Brygger lejlighedsvist.
jakobø
 
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf jakobø » 19. jan 2010, 09:32

så er er der brygget farmehouse ale.
En øl brygget de samme metoder som på mange gårde i gamle dage. mæskning imens humlen koger, sparge/tilsætning af humle suppen, tilsætning af rigeligt brunt sukker, nedkøling og gæring.

desværre er remedierne ikke autentiske, jeg har desværre ikke lige nogen store egetræs kar, rughalm og brænde fyrede gruekedler. men jeg har faktisk prøvet at brygge med det.
Brygger lejlighedsvist.
jakobø
 
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Christian Ernstsen » 21. jan 2010, 11:59

Christian Ernstsen skrev:Jeg skal nok lægge filmen ud et sted snarest; men lige nu "pjækker" jeg faktisk fra arbejdet ved at skrive herinde fremfor at arbejde på det dokument, jeg har lovet at have færdig til i morgen! :-)


Hermed videoen (hvis upload virker!)

Edit: nope, den var for stor, sorry!
Med venlig hilsen
Christian
- BV Håndbryg
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Brugeravatar
Christian Ernstsen
 
Indlæg: 772
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Todbjerg (lige nord for Århus)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf BeerMan » 23. jan 2010, 13:44

Christian Ernstsen skrev:
Christian Ernstsen skrev:Jeg skal nok lægge filmen ud et sted snarest; men lige nu "pjækker" jeg faktisk fra arbejdet ved at skrive herinde fremfor at arbejde på det dokument, jeg har lovet at have færdig til i morgen! :-)


Hermed videoen (hvis upload virker!)

Edit: nope, den var for stor, sorry!

Youtube er din ven:)
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 510
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Christian Ernstsen » 23. jan 2010, 15:46

Oho, en ny ven, tak for tippet! (det plejer at være Google, der er min ven, men jeg er blevet lidt skeptisk overfor dem efterhånden).

http://www.youtube.com/watch?v=OhCy_pkE08Q

Filmen er af moderat dårlig kvalitet, det var vores _meget_ gamle kamera, men man kan godt skelne "gærmonstre", der mosler rundt! :-)
Med venlig hilsen
Christian
- BV Håndbryg
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Brugeravatar
Christian Ernstsen
 
Indlæg: 772
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Todbjerg (lige nord for Århus)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Morten L » 29. mar 2010, 07:47

Tlunau skrev:På lørdag skal jeg brygge ca. 20-22L lys stærk belgisk ale med humleinspiration fra denne artikel på MrMalty http://www.mrmalty.com/late_hopping.htm The Secret to Big Hop Aroma and Flavor

Jeg har de sidste 10 og 5 min tænkt mig at tilsætte 30g af både amarillo og cascade, dvs 60g af 2 omgange. Dette burde ifølge artiklen give meget stor aroma og en mere rund bitterhed, bliver sjovt at teste


Hvordan gik det med denne?

Jeg vil snart brygge lidt belgisk inspireret i påsken og synes artiklen lyder spændende.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
 
Indlæg: 2430
Tilmeldt: 6. jul 2009, 21:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Meløse Bryghus » 29. mar 2010, 16:47

Der står i dette øjeblik en mæsk i bryggerset som gern skulle blive til 25 liter Märzen/Oktoberfestbier :-)
Meløse Bryghus
 
Indlæg: 172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
Geografisk sted: Meløse

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Boje » 29. mar 2010, 19:17

På første gæring har jeg en bock: skal omtikkes torsdag.
På anden gæring en tjekkisk inspireret pils ( min første og så på blødt vand) Skal flaskes torsdag.

Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Brugeravatar
Boje
 
Indlæg: 727
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Erfurt » 29. mar 2010, 20:36

Har lige flasket en Imperial Stout på 9.2 %.
Øl er beviset på at gud elsker os
Brugeravatar
Erfurt
 
Indlæg: 181
Tilmeldt: 21. mar 2007, 23:39
Geografisk sted: Juelsminde

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Christiansj » 29. mar 2010, 22:22

Hejsa.

Istedet for at starte en ny tråd sprøger jeg bare her. Har brygget min første pale ale, med ca. 10% cara-hell (og ca. 5% hvedemalt) resten pale malt. Men synes den smager utroligt meget af karamel, noget jeg ikke lige synes er vildt delikat. Vil dog gerne have lidt mere fylde som karamelmalt giver. Nogle der har erfaring med karamelmalt der ikke smager så meget af karamel, eller kan jeg bruget noget helt tredje?

Mvh. Christian
Christiansj
 
Indlæg: 231
Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
Geografisk sted: København (2200)

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf jrm » 29. mar 2010, 23:08

Mindre karamelmalt, højere mæsktemperatur?
Brugeravatar
jrm
 
Indlæg: 145
Tilmeldt: 20. aug 2008, 08:07
Geografisk sted: Det falske sted AKA Sverige

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlægaf Christian Ernstsen » 30. mar 2010, 08:41

En belgisk Wit på 2. fermentering, og en IPA står og modner på flaske og cornelius. Samt et par cidere, der skal modne i månedsvis før de bliver rigtig gode (eller eksplodere i flaskerne!)
Med venlig hilsen
Christian
- BV Håndbryg
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Brugeravatar
Christian Ernstsen
 
Indlæg: 772
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Todbjerg (lige nord for Århus)

ForegåendeNæste

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster