Hej alle,
Jeg har lagt mærke til, at brusen i mine hjemmebryg forsvinder hurtigere end i købeøl (når man har hældt det op altså), selvom karboneringen er god. Er det noget, I andre kan nikke genkendende til, og kan man gøre noget ved det?
Martin
et spørgsmål om brus
Nej... vi har det fineste, vedvarende skum på vores øller.
Det ligger som små øer på øllet og i kanten rundt i glasset.
Jeg er lige hjemkommet fra camping, hvor der ikke var det helt store arsenal af glas (skulle selv vaske op) og jo mere urent glasset blev, jo mindre skumdannelse.
Pas på med fedt, enzymer i maskinopvask og sulfo. Det er min erfaring...
Det ligger som små øer på øllet og i kanten rundt i glasset.
Jeg er lige hjemkommet fra camping, hvor der ikke var det helt store arsenal af glas (skulle selv vaske op) og jo mere urent glasset blev, jo mindre skumdannelse.
Pas på med fedt, enzymer i maskinopvask og sulfo. Det er min erfaring...
Mvh.
Michael K
Michael K
Ja, det er nok egentlig en meget rammende beskrivelseadmin skrev:Jeg har lagt mærke til, at brusen i mine hjemmebryg forsvinder hurtigere end i købeøl (når man har hældt det op altså), selvom karboneringen er god. Er det noget, I andre kan nikke genkendende til, og kan man gøre noget ved det?
Er det lige som med cola ?
Jens
Ok jeg prøver alligevel, prøv at lave øl uden klaringsmiddel eller
mæsk på en anden måde i stedet for single infusion ved en fast temperatur. prøv eksv. at starte med 50°C og hæv den langsomt til 67°C
(dette har jeg rent faktisk fået rigtig fint skum ved)
Dry humling har også en fin effekt på skummet, det har det alm. humle også. så måske der skal noget mere aroma humle til.
Malten har også betydning på hvordan skummet bliver, og ved pilsner bruger jeg øko malt med 12,5 % protein.
Du kan evt. prøve med 3 til 5 % hvede malt (kan ikke smages) det giver også en rigtig god skum.
Jens
mæsk på en anden måde i stedet for single infusion ved en fast temperatur. prøv eksv. at starte med 50°C og hæv den langsomt til 67°C
(dette har jeg rent faktisk fået rigtig fint skum ved)
Dry humling har også en fin effekt på skummet, det har det alm. humle også. så måske der skal noget mere aroma humle til.
Malten har også betydning på hvordan skummet bliver, og ved pilsner bruger jeg øko malt med 12,5 % protein.
Du kan evt. prøve med 3 til 5 % hvede malt (kan ikke smages) det giver også en rigtig god skum.
Jens
Hvede skal mæskes sammen med noget malt der indeholder enzymer der kan nedbryge stivelsen i hveden..Martin A skrev:Jeg brygger med maltekstrakt, så mæskning kan jeg ikke rigtigt gøre noget ved...
Jeg tror, jeg vil prøve med noget hvede, som du foreslår. Jeg mener at have læst, at torrified wheat er specielt godt til det formål
Prøv hellere med noget Cara-pils malt, der er meget af stivelsen allerede omdannet og denne specialmalt bidrager med krop og bedre skum på øllet.
MVH
Kasper Malmberg