Hej
Jeg har et efterhånden ældre bryg fra en min første hefe weizen, som faktisk smager rigtigt fint.
Men det er noget uklart og der er en del bundslam i flaskerne, jeg går ud fra at det er gær.
Kan man undgå dette og hvordan gør man det ?
Mvh
Jens Peter Sørensen
Gærrester ??
I en Hefe-Weissbier vil det være synd, hefe betyder jo gær på tysk - hvilket så antyder at det er en tysk hvede med gær.
1. du kan gøre det, at du omstikker efter ca. 10 dage på anden fermentering lader du den stå længe eks. vis 20 dage eller indtil du syntes den er så klar som du vil have den. (kan blive godt med en Flocculation - high gær)
2. du vælger en gær der sætter sig hårdt = Flocculation high
3. når du kan oså vælge at køle øllet ned til 2°C ca. 4 dage hvilket også får gæren til at sætte sig i gæringstanken (ret sikker metode)
4. det kan også bruges irish moss, og isingglass, husblas osv. som klarings middler under brygningen.
Jens
1. du kan gøre det, at du omstikker efter ca. 10 dage på anden fermentering lader du den stå længe eks. vis 20 dage eller indtil du syntes den er så klar som du vil have den. (kan blive godt med en Flocculation - high gær)
2. du vælger en gær der sætter sig hårdt = Flocculation high
3. når du kan oså vælge at køle øllet ned til 2°C ca. 4 dage hvilket også får gæren til at sætte sig i gæringstanken (ret sikker metode)
4. det kan også bruges irish moss, og isingglass, husblas osv. som klarings middler under brygningen.
Jens