Gærrester ??

Besvar
jenspeter
Indlæg: 3
Tilmeldt: 31. aug 2006, 21:02
Geografisk sted: Ikast

Gærrester ??

Indlæg af jenspeter »

Hej

Jeg har et efterhånden ældre bryg fra en min første hefe weizen, som faktisk smager rigtigt fint.
Men det er noget uklart og der er en del bundslam i flaskerne, jeg går ud fra at det er gær.
Kan man undgå dette og hvordan gør man det ?


Mvh

Jens Peter Sørensen
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

I en Hefe-Weissbier vil det være synd, hefe betyder jo gær på tysk - hvilket så antyder at det er en tysk hvede med gær.

1. du kan gøre det, at du omstikker efter ca. 10 dage på anden fermentering lader du den stå længe eks. vis 20 dage eller indtil du syntes den er så klar som du vil have den. (kan blive godt med en Flocculation - high gær)

2. du vælger en gær der sætter sig hårdt = Flocculation high

3. når du kan oså vælge at køle øllet ned til 2°C ca. 4 dage hvilket også får gæren til at sætte sig i gæringstanken (ret sikker metode)

4. det kan også bruges irish moss, og isingglass, husblas osv. som klarings middler under brygningen.

Jens
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"