Kandis

Besvar
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Kandis

Indlæg af Mr. P »

Jeg skal brygge en abbey ale her i weekenden, men Brygladen havde ikke noget mørk kandis.

Er der nogen der ved, hvor jeg kan købe mørk kandis i Odense-området?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Brug brun-farin, faktisk smager mørkkandis mere sukker "agtig" end brunfarin, jeg bruger næsten kun brunfarin - jeg syntes at det giver et mere krydderet strejf.

Jens
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

admin skrev:Brug brun-farin, faktisk smager mørkkandis mere sukker "agtig" end brunfarin, jeg bruger næsten kun brunfarin - jeg syntes at det giver et mere krydderet strejf.
OK og tak for hurtigt svar!

Hvor meget skal jeg bruge - skal det bare omregnes 1:1?

- og så lige et tillægsspørgsmål: Opskriften foreskriver Saaz humle 3,8%, men jeg har fået Saaz humle 4,1%. Er det alt humlen, der skal "skaleres" 3,8/4,1, eller er det kun bitterhumlen?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

ja.. farven er der ikke den store forskel på.
ang. humle så skal du bare bruge lidt mindre, eller i mindre tid.
Brug beercalc

Jens
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"