Jeg skulle have brygget en belgisk dubbel i sidste weekend, men min gær var helt død. Der er tale om en Wyeast Belgian Abbey 1214 XL. Smackpacken hævede slet ikke, selv om posen med næring var bristet. En tur i gærstarteren gav heller ikke nogen aktivitet overhovedet.
Hverken Brygladen eller Maltbazaren har Wyeast Belgian Abbey 1214 XL på lager. Er der en anden gær, jeg kan anvende? Er der evt. en af jer, der bor i nærheden af Odense og har en passende gær til overs, som jeg kunne købe? Jeg skulle nemlig gerne brygge i denne weekend, så det haster lidt.
(Dette spørgsmål er sendt til både www.haandbryg.dk og www.haandbrygforum.dk)
Belgian Abbey-gær efterlyses
Belgian Abbey-gær efterlyses
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Du kan sagtens bruge andre gærstammer, hvis du kigger på whitelabs udbud på følgende pdf kan du se at der er mange valgmuligheder, alt afhængig af hvilken type belgisk øl du ønsker:
http://www.whitelabs.com/beer/belgianchart.pdf
Jeg er holdt op med at bryge wyeast, men de har ligesom whitelabs flere gærstammer til formålet.
http://www.whitelabs.com/beer/belgianchart.pdf
Jeg er holdt op med at bryge wyeast, men de har ligesom whitelabs flere gærstammer til formålet.
Jeg har et høst af en Safale T-58 ligende.
Ca. 1 L som er en måned gammel.
http://www.haandbrygforum.dk/gallery/al ... ewT-58.pdf
Ca. 1 L som er en måned gammel.
http://www.haandbrygforum.dk/gallery/al ... ewT-58.pdf
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Ser ikke nogen særlig risiko ved anvende en gærhøst!Ovi skrev:Høst af T-58? Når tørgær er så billigt og ligetil er det da noget af en risiko at tage skulle jeg mene.
Det er selvfølgelig kun min personlige mening, man skal jo være velkommen til at gøre præcist som man selv synes er bedst og nemmest!
Hvis øllet man har høstet det fra ikke er inficeret og man ellers har været omhyggelig med rengøring af det man opbevarer det i, hvorfor så ikke.
Selvfølgelig har du en pointe i at 2 breve tørgær kun koster 30.-, men omvendt koster en WhiteLabs gær under 50.-
Så skulle man vel helt holde op med at høste gær, hvis det var for prisen.
Jeg har lavet flere forskellige øl på høstet gær, og har (7-9-13) stadig til gode at ryge i en infektion (har aldrig i min håndbrygkarriere haft infektion).
Hvis man er bange for at få infektion, kan man vel sige at man helt skal undgå at gærhøste.
Det kunne være spændende at høre den generelle holdning til det at genbruge gær fra en gærhøst, og jeg har derfor oprettet en afstemning under "Generelt om brygning". Håber i vil deltage (:o)
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Mange tak for jeres tilbud om hjælp.
Der var en i Svendborg, der tilbød mig at tappe lidt Belgian Abbey 1214, men han svarede desværre ikke tilbage på min mail, så det blev ikke til brygning i denne weekend.
Nu ser det dog ud til, at Brygladen har fået Belgian Abbey II 1762 på lager igen, og da jeg alligevel skal en tur til Jylland på onsdag, kan jeg jo lige køre omkring Brygladen. Så bliver det i næste weekend, at jeg skal brygge!
Ølfestival i Horsens lørdag og bryggedag søndag - så kan en weekend vist ikke anvendes bedre :-)
Der var en i Svendborg, der tilbød mig at tappe lidt Belgian Abbey 1214, men han svarede desværre ikke tilbage på min mail, så det blev ikke til brygning i denne weekend.
Nu ser det dog ud til, at Brygladen har fået Belgian Abbey II 1762 på lager igen, og da jeg alligevel skal en tur til Jylland på onsdag, kan jeg jo lige køre omkring Brygladen. Så bliver det i næste weekend, at jeg skal brygge!
Ølfestival i Horsens lørdag og bryggedag søndag - så kan en weekend vist ikke anvendes bedre :-)
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk