erfaringer med biermaxx
erfaringer med biermaxx
jeg søger nogen der har erfaringer med biermaxx
jeg har købt et sådan anlæg! og endelig fået stukket et fad an! for det første begyndte øllet at komme ud af den originale tappehane efterhånden som jeg trykkede anstikkerrøret ned i fadet.
for det andet kommer der kun skum ud når jeg tapper!
er der nogen der har erfaringe rder kan hjælpe??
skal jeg trykke bungen ned først og lette trykket på fadet inden jeg anstikker?
skal jeg vente lidt med at tappe efter jeg har anstukket??
jeg har købt et sådan anlæg! og endelig fået stukket et fad an! for det første begyndte øllet at komme ud af den originale tappehane efterhånden som jeg trykkede anstikkerrøret ned i fadet.
for det andet kommer der kun skum ud når jeg tapper!
er der nogen der har erfaringe rder kan hjælpe??
skal jeg trykke bungen ned først og lette trykket på fadet inden jeg anstikker?
skal jeg vente lidt med at tappe efter jeg har anstukket??
-
- Indlæg: 216
- Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
- Geografisk sted: Brønshøj
Hej,
Vi har, i vores bryggerlaug, netop købt sådan en bier maxx til årets brygger. Den blev testet med et fad fra et tysk microbrygeri som var ca. 10°C varmt og rystet godt pga en tur i bilen lige inden det skulle bruges.
Der kom en del skum da vi tog trykket af fadet, men ikke mere end man løbende kunne fjerne med en klud. Vi klippede resten af "gummiproppen" af med det medfølgende værktøj, pressede den resterende del ned i faddet, og satte en af de medfølgende universal "gummipropper" på.
Efter montering gav anlægget fra første glas et fint forhold mellem øl og skum. Dette var med reguleringsventilen på CO2'en på ca. 1.
Vi kan indtil videre kun anbefale den!
MVH
Jess
www.kohbl.dk
Vi har, i vores bryggerlaug, netop købt sådan en bier maxx til årets brygger. Den blev testet med et fad fra et tysk microbrygeri som var ca. 10°C varmt og rystet godt pga en tur i bilen lige inden det skulle bruges.
Der kom en del skum da vi tog trykket af fadet, men ikke mere end man løbende kunne fjerne med en klud. Vi klippede resten af "gummiproppen" af med det medfølgende værktøj, pressede den resterende del ned i faddet, og satte en af de medfølgende universal "gummipropper" på.
Efter montering gav anlægget fra første glas et fint forhold mellem øl og skum. Dette var med reguleringsventilen på CO2'en på ca. 1.
Vi kan indtil videre kun anbefale den!
MVH
Jess
www.kohbl.dk
Jeg fik en Biermaxx sidst i november, herefter gik der 4 uger før jeg kunne prøve det, pga restordrer på propper, og karbonering af øllet. Efter de første 3 tønder er tømt, er mine erfaringer.
1) Tønden skal være ordentligt karboneret inden brug. Dvs. mindst 14 dage.
2) Knappen til CO2-tryk skal ikke sættes for lavt. Selvom manualen siger at en pilsner skal stå på 1, så har jeg stillet min på 1,5 - 2.
3) Afkøl tønden inden brug! Dvs i køleskab min 6 timer.
4) Find et godt sted at sætte den, fx bryggerset. Så undgår du kommentarer som jeg fik: "Skal den stå fremme altid!!! - Midt i køkkenet!!!"
1) Tønden skal være ordentligt karboneret inden brug. Dvs. mindst 14 dage.
2) Knappen til CO2-tryk skal ikke sættes for lavt. Selvom manualen siger at en pilsner skal stå på 1, så har jeg stillet min på 1,5 - 2.
3) Afkøl tønden inden brug! Dvs i køleskab min 6 timer.
4) Find et godt sted at sætte den, fx bryggerset. Så undgår du kommentarer som jeg fik: "Skal den stå fremme altid!!! - Midt i køkkenet!!!"
Claus