Hvidtøl?

Martin Molich
Indlæg: 216
Tilmeldt: 15. jun 2006, 00:00
Geografisk sted: Brønshøj

Indlæg af Martin Molich »

Jeg snakker med min kammerat (som vi i øvrigt har udnævnt som mæskedreng) senere i dag og spørger ham. Om ikke andet, må der være en professor på deres institut der kender til gærstammen.

Hvis de har den, vil jeg nok prøve at dyrke den op, og så er man velkommen til at få del i formeringen :-)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Det lyder meget interessant, det vil jeg gerne være have del i.
Måske de har et gærpropageringsapparat ? så vi kan få en større mængde som er totalt ren.

Jens
Martin Molich
Indlæg: 216
Tilmeldt: 15. jun 2006, 00:00
Geografisk sted: Brønshøj

Indlæg af Martin Molich »

- Jeg spørger ham senere i dag om det der apparat!
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Indlæg af mas »

Jeg er også meget interesseret i den gær!

Thomas
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Er der nogen der ved hvordan det står til med denne gær ? ja eller en anden hvidtøls gær for den sags skyld.
Martin Molich
Indlæg: 216
Tilmeldt: 15. jun 2006, 00:00
Geografisk sted: Brønshøj

Indlæg af Martin Molich »

Hm jeg spørger lige min biologi-kammerat igen. Han sidder stramt optaget med specialet, men måske han lige har tid til at se på det.
Flensburgeren
Indlæg: 255
Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

hmmm...

Indlæg af Flensburgeren »

Måske i skulle prøve at kontakte Fuglsang (haderslev) og høre om de vil fortælle hvordan man gør? de laver jo hvidtøl....


Jonas
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jonas :-) idag og dengang er ikke den samme metode.

Jens
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

Man får ikke noget afvide ved bryggerierne idag, de deler ikke ud af deres informationer mere..

vi er ikke i starten af det 19 århundrede mere :)
MvH
Morten
(9400)
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Re: hmmm...

Indlæg af Mr. P »

Flensburgeren skrev:Måske i skulle prøve at kontakte Fuglsang (haderslev) og høre om de vil fortælle hvordan man gør? de laver jo hvidtøl....
Jeg tror, at de stopper gæringen ved at pasteurisere øllen, når en passende forgæring er nået. Men sådan gjorde man ikke i gamle dage!
mvh Poul
www.ohbl.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Det gør de, Chevy og jeg har prøvet at gære videre på hvidt øl, det kan sagtens lade sig gøre. Man ender bare ud med en tynd øl på ca. 4,5%
Så man kan bare bruge en hvidtøl til sin gærstarter.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Indlæg af mas »

Til Martin: Jeg er stadig meget interesseret i hvidtølsgæren!

Til admin: Hvor sikre er i på at det er maltose der er restsukkeret i hvidtøl, og ikke billig sucose?

Thomas
Martin Molich
Indlæg: 216
Tilmeldt: 15. jun 2006, 00:00
Geografisk sted: Brønshøj

Indlæg af Martin Molich »

Hej igen

Ja, jeg foreslog f.eks. selvsamme kammerat at drikke nogle homebrew efter vi har været i biffen på lørdag, men han siger selv at han har nej-hatten på for tiden pga. specialet. Han afleverer den 16. februar, så jeg spørger lidt mere indgående ind til det dér.

Men hvordan transporterer vi gæren i fald at vi kan skaffe det? Jeg kan se at en del af jer bor i Jylland...! :-)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Til admin: Hvor sikre er i på at det er maltose der er restsukkeret i hvidtøl, og ikke billig sucose?
Jeg har set med egne øjne, alm. sukker i alm. øl men ikke i hvidtøl - jeg ved det simpelthen ikke. Men jeg vil våge den påstand at de bruger det der er billigst.
Og den hvidtøl vi gærede på kom ret langt ned i FG, så det er nok tæt på 100% forgærbar.
Du kan finde artiklen her inde et eller andet sted.

Jens
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"