Var der nogen der kunne fortælle mig, hvorledes man laver en 2. gæring af et bryg?
Jeg vil lave en Barley Wine og kunne tænke mig at lave en 2. gæring med portvinsgær.
Er der regler for eller erfaringer med, hvorvidt der skal tilsættes sukker el. for at få gang i 2. gæringsprocessen, og i givet fald, hvormeget skal man tilsætte?
2. gæring
2. gæring
Hilsen Mikael
www.aabenbryg.dk
www.aabenbryg.dk
Jeg vil lige starte med at sige at jeg ikke kender port vins gæren, men jeg tror bare jeg ville hælde det ned i gæringstanken på anden fermentering forudsat at det er tørgær, ellers vil jeg lave en stor starter.
En anden ting er at den nok vil gære øllet ned til en ret tør øl med høj alkohol styrke. Jeg har hørt at Nørrebro bryhus i KBH tilsætter alm. portvin til deres barlywine. hviket jeg tror er en bedre idé.
Jens
En anden ting er at den nok vil gære øllet ned til en ret tør øl med høj alkohol styrke. Jeg har hørt at Nørrebro bryhus i KBH tilsætter alm. portvin til deres barlywine. hviket jeg tror er en bedre idé.
Jens
Det er også det der bekymrer mig. Derfor tænkte jeg, at man lavede første gæring med almindelig urt og så tilsatte sukker til anden gæring for at give protvinsgæren noget at "spise". Derved kunne man måske undgå, at øllet gæres for meget ned, og bliver for tørt, for det er jo ikke tanken.En anden ting er at den nok vil gære øllet ned til en ret tør øl med høj alkohol styrke.
Men det lyder ikke til at være en anvendt proces i forbindelse med ølbrygning.
Hilsen Mikael
www.aabenbryg.dk
www.aabenbryg.dk
Og derfor hjælper det ikke at tilsætte sukker senere i forløbet.admin skrev:Gær "spiser" indtil der ikke er mere at spise af. eller stopper ved ca. alc. vol 16%.
Jens
Den spiser gæren jo også bare.
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields