2. gæring

Besvar
Aabenbryg
Indlæg: 12
Tilmeldt: 15. okt 2006, 18:01
Geografisk sted: Aabenraa
Kontakt:

2. gæring

Indlæg af Aabenbryg »

Var der nogen der kunne fortælle mig, hvorledes man laver en 2. gæring af et bryg?
Jeg vil lave en Barley Wine og kunne tænke mig at lave en 2. gæring med portvinsgær.
Er der regler for eller erfaringer med, hvorvidt der skal tilsættes sukker el. for at få gang i 2. gæringsprocessen, og i givet fald, hvormeget skal man tilsætte?
Hilsen Mikael
www.aabenbryg.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg vil lige starte med at sige at jeg ikke kender port vins gæren, men jeg tror bare jeg ville hælde det ned i gæringstanken på anden fermentering forudsat at det er tørgær, ellers vil jeg lave en stor starter.
En anden ting er at den nok vil gære øllet ned til en ret tør øl med høj alkohol styrke. Jeg har hørt at Nørrebro bryhus i KBH tilsætter alm. portvin til deres barlywine. hviket jeg tror er en bedre idé.

Jens
Aabenbryg
Indlæg: 12
Tilmeldt: 15. okt 2006, 18:01
Geografisk sted: Aabenraa
Kontakt:

Indlæg af Aabenbryg »

En anden ting er at den nok vil gære øllet ned til en ret tør øl med høj alkohol styrke.
Det er også det der bekymrer mig. Derfor tænkte jeg, at man lavede første gæring med almindelig urt og så tilsatte sukker til anden gæring for at give protvinsgæren noget at "spise". Derved kunne man måske undgå, at øllet gæres for meget ned, og bliver for tørt, for det er jo ikke tanken.
Men det lyder ikke til at være en anvendt proces i forbindelse med ølbrygning.
Hilsen Mikael
www.aabenbryg.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Gær "spiser" indtil der ikke er mere at spise af. eller stopper ved ca. alc. vol 16%.

Jens
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

admin skrev:Gær "spiser" indtil der ikke er mere at spise af. eller stopper ved ca. alc. vol 16%.

Jens
Og derfor hjælper det ikke at tilsætte sukker senere i forløbet.
Den spiser gæren jo også bare.
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Ja indtil at du når over 16 vol % herefter vil der kunne tilsættes sukker
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

Yes sir.
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"