Jeg bryggede for godt en uges tid siden en brown ale bestående af:
4000,00 gm Munich Malt (17,7 EBC) Grain 46,1 %
3000,00 gm Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 34,6 %
1000,00 gm Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 11,5 %
500,00 gm Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 5,8 %
100,00 gm Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 1,2 %
70,00 gm Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 0,8 %
OG var på 1084 til 21 liter, og der blev brugt to safale S-04. Mæskningen foregik i 90 min ved ca. 68 grader. Gæringen var meget kraftig i tre dage (som den plejer) ved godt 20 grader.
Ved omstikning var SG 1030, og det er det højeste jeg endnu har oplevet. Normalt giver min maltsammensætning + mæskeprogram høj FG (ca. 1020), men aldrig SÅ høj (heller ikke ved omstikning).
Jeg vil selvfølgelig lade den hygge sige et par uger på 2. fermenting, men vil egentlig blot høre om min maltsammensætning (primært munich + cara) vil kunne resultere i en så høj FG?
Munich + caramalt = SG@1030?
munich malt
nope jeg tror ikke det er det, der har gjort det.
munich malt skulle kunne bruges op til 100% i et bryg, så hut jeg visker.
jeg lavede engang en bock med kun vienna og munich og den gærede ned til 1,010 på ca 7 alc. vol. %
Jens
munich malt skulle kunne bruges op til 100% i et bryg, så hut jeg visker.
jeg lavede engang en bock med kun vienna og munich og den gærede ned til 1,010 på ca 7 alc. vol. %
Jens
gæring
Eller også skal den stå længere tid, end de andre bryg du har lavet.
havde du lavet en STOR gær starter inden du satte det til gæring ?
1084 er rigemeligt meget, og fik du iltet den kolde urt som du normalt plejer ?
hvis der er mange gærceller i bunden af din sekundær gæring.
prøv at stikke den om en gang mere, altså en tertiær gæring.
Jens
havde du lavet en STOR gær starter inden du satte det til gæring ?
1084 er rigemeligt meget, og fik du iltet den kolde urt som du normalt plejer ?
hvis der er mange gærceller i bunden af din sekundær gæring.
prøv at stikke den om en gang mere, altså en tertiær gæring.
Jens
Som skrevet var det to stk. safale-04, dvs. ingen gærstarter. Dette har ikke tidligere givet anledning til problemer, men jeg har blot ikke prøvet med denne maltsammensætning før.
Urten blev iltet, så det skulle ikke være der skoen trykker.
Nu giver jeg den et par uger på 2. fermentering og ser om det skulle ændre lidt på situationen.
Urten blev iltet, så det skulle ikke være der skoen trykker.
Nu giver jeg den et par uger på 2. fermentering og ser om det skulle ændre lidt på situationen.