Hej alle!
Ja som min overskrift egentlig klart siger. Er der en tidsbegrænsning når man hæver sin temperatur. Grunden til jeg spørger er at det el-komfur jeg brygger på er en smule sløvt. Så når jeg skal prøve all-grain for første gang snart, spekulerer jeg bare på om den tid der må gå fra at mæske ved f.eks. 65 grader til 75 grader er meget afgørende for brygget.
F.eks fandt jeg det her mæskeprogram på Brygladens Brown Ale: Mæskes ved 40 grader i 20 min. , 59 grader i 25 min., 69 grader i 75 min, 75 grader i 15 min.
Så kort og godt. Er det ligemeget om det tager mig 10 min eller 45 at hæve temp. mellem mæskeintervallerne?
På forhånd tak og god jul.
MVH Cornelius
Tidsbegrænsning ved hævning af Temp.
jeg havde lidt problemer med det ved mit første bryg, selv om man har haft sit komfur i mange år skal man først til at lære det at kende når man brygger. jeg har til tider brugt op i mod en halv time eller mere på at hæve temperaturen, det har ikke givet problemer, nogen gange er det også gået hurtigere(læs for hurtigt) så når man ikke at få stoppet stigningen i tide. men det er da blevet øl alligevel.
Brygger lejlighedsvist.
Det er noget nemmere at styre, hvis man i stedet bruger infusion, dvs. tilsætter en passende mængde kogende vand for at hæve temperaturen.jakobø skrev:jeg havde lidt problemer med det ved mit første bryg, selv om man har haft sit komfur i mange år skal man først til at lære det at kende når man brygger. jeg har til tider brugt op i mod en halv time eller mere på at hæve temperaturen, det har ikke givet problemer, nogen gange er det også gået hurtigere(læs for hurtigt) så når man ikke at få stoppet stigningen i tide. men det er da blevet øl alligevel.
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk