Humle i weizenbock?

Besvar
Martin Molich
Indlæg: 216
Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
Geografisk sted: Brønshøj

Humle i weizenbock?

Indlæg af Martin Molich »

Jeg har vist læst et sted, at en weizenbock kun skal have bitterhumle og ikke aroma- eller smagshumle. Kan jeg så godt bruge Nugget (11,8%), hvis jeg justerer mængden?

Og hvor mange IBU vil man typisk lave en weizenbock (regner med ca. OG på 1.074) på?

På forhånd tak :-)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Molich
Indlæg: 216
Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
Geografisk sted: Brønshøj

Indlæg af Martin Molich »

A small amount of noble hops are used only for bitterness.
Betyder det så at jeg kan bruge hvilken som helst bitterhumle og justere efter IBU?
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Selv om det "kun" er til at gøre det bittert med, skal du udvælge en humle du kan lide, det giver også smag til øllet.
Kig efter nogle tyske humle typer.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

Jeg personligt ville bruge en Herbruker til det :)
MvH
Morten
(9400)
Martin Molich
Indlæg: 216
Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
Geografisk sted: Brønshøj

Indlæg af Martin Molich »

Der er købt Hersbrucker!

Men er det egentlig en god ide at bruge protein rest ved 50 grader når ca. 55% af malten er hvede?
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"