Mangrove Jack's tørgær??
Mangrove Jack's tørgær??
Er der nogen der kender og har prøvet Mangrove Jack's tørgær? Hvad er jeres erfaringer - gode som dårlige?
Det kan købes her: http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... ve-jack-s/
/Skott
Det kan købes her: http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... ve-jack-s/
/Skott
- stouthouse
- Indlæg: 79
- Tilmeldt: 16. maj 2007, 08:05
- Geografisk sted: Køge
Re: Mangrove Jack's tørgær??
... det var der måske ikke?
Men nu har jeg købt en stribe. På beskrivelsen lyder de som om de svarer ret nøje til de velkendte US-05 T-58 osv. Men noget billigere :-)
(ja, ja, det er da lige meget med at spare 10 kroner...eller hvad?) Jeg brygger mig en belgier én af dagen - så får vi se
Hilsen Henrik
Men nu har jeg købt en stribe. På beskrivelsen lyder de som om de svarer ret nøje til de velkendte US-05 T-58 osv. Men noget billigere :-)
(ja, ja, det er da lige meget med at spare 10 kroner...eller hvad?) Jeg brygger mig en belgier én af dagen - så får vi se
Hilsen Henrik
- stouthouse
- Indlæg: 79
- Tilmeldt: 16. maj 2007, 08:05
- Geografisk sted: Køge
Re: Mangrove Jack's tørgær??
... så er der brygget og smagt på et par Mangrove bryg.
De gærede fuldstændig og aldeles som Safales T58 og US05. Og giver efter mit bedste skøn færdigt øl der smager akkurat som Safales gær.
Så... et rigtigt fornuftigt alternativ efter min mening.
Hilsen Henrik
De gærede fuldstændig og aldeles som Safales T58 og US05. Og giver efter mit bedste skøn færdigt øl der smager akkurat som Safales gær.
Så... et rigtigt fornuftigt alternativ efter min mening.
Hilsen Henrik
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Tak for background research. Det er altid godt at høre fra en real life field test. Har også hørt meget godt om Mangrove Jack's. Det skal da prøves engang. :)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Ja - så fik jeg også lige 5 forskellige breve ind af døren sidste weekend ... er så lidt spændt på resultatet.
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8 ... t.pdf?1935
Jeg må sige, at de virker ret seriøse - gode data og god beskrivelse af de forskellige gærtyper. (selvom alle ved, at det kan vi sagtens lave totalt om på...)
Men bare deres beskrivelse af lagperioden - og forventet opstart, det giver god mening !!!
Jeg kan specielt godt lide deres "Fermentation Observations" under hver gærstamme - det er bare iorden.
Tørgærs brugere / begyndere - bør læse introen i skriftet, der er ganske vist engelsk med rimelig forståeligt.
- og igen igen, så er de enige om at en rehydrering af gæren er lidt bedre end bare at drysse gæren ned i spanden.
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8 ... t.pdf?1935
Jeg må sige, at de virker ret seriøse - gode data og god beskrivelse af de forskellige gærtyper. (selvom alle ved, at det kan vi sagtens lave totalt om på...)
Men bare deres beskrivelse af lagperioden - og forventet opstart, det giver god mening !!!
Jeg kan specielt godt lide deres "Fermentation Observations" under hver gærstamme - det er bare iorden.
Tørgærs brugere / begyndere - bør læse introen i skriftet, der er ganske vist engelsk med rimelig forståeligt.
- og igen igen, så er de enige om at en rehydrering af gæren er lidt bedre end bare at drysse gæren ned i spanden.
- Stensgaard
- Indlæg: 864
- Tilmeldt: 19. maj 2013, 22:01
- Geografisk sted: Nustrup, Vojens
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Tak for test. Jeg har også haft kigget på dem, og nogle er lette at sammenligne med andres tørgær, mens andre er sværere at gennemskue - og måske er det nogle, som ikke direkte kan fås som tørgær andre steder. Fx deres Workhorse? Den kunne være Nottingham, men de har også to andre engelske typer, hvoraf den ene nok svarer til S-04, men hvad så med den sidste?
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Jamen er det ikke skønt - at komme ud over de gamle travere ... ;-)
Jeg har allerede brugt de 3 poser - så der skal nok komme lidt info omkring resultatet. (en pilsner, en Engelsk ale og Workhorse gæren - en pilsner / ale gær)
Jeg har allerede brugt de 3 poser - så der skal nok komme lidt info omkring resultatet. (en pilsner, en Engelsk ale og Workhorse gæren - en pilsner / ale gær)
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 21:45
- Geografisk sted: Odense
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Har prøvet deres Westcoast ale...den virker ok, laver dog kun en meget lille Krausen, men gærer fint ned...helt og aldeles smagsneutral.
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Hvilken øl bryggede du med Work Horse og hvordan blev brygget?Truntebryg skrev:Jamen er det ikke skønt - at komme ud over de gamle travere ... ;-)
Jeg har allerede brugt de 3 poser - så der skal nok komme lidt info omkring resultatet. (en pilsner, en Engelsk ale og Workhorse gæren - en pilsner / ale gær)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Ah - nu bryggede jeg den for 2 dage siden ... så erfaringen er ikke så stor. Men den startede ret så frisk op, selvom jeg prøver at presse den ned på ca. 15C
Målet var noget Oktoberfest lignende øl - uden for meget frugt. Altså en god solid fadøl, som går ret så hurtigt her i huset.
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Målet var noget Oktoberfest lignende øl - uden for meget frugt. Altså en god solid fadøl, som går ret så hurtigt her i huset.
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Nu startede jeg jo selv denne tråd, så det er vel på sin plads med en lille update på det jeg selv har prøvet af.
I vinters bryggede jeg en wiener lager med Mangrove Jack´s Bohemian Lager M84. (http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... lager.html) Jeg synes den har en dejlig blød, tør og ren smag. Min øl blev gæret ved ca. 9 grader og er nu et absolut hit, når der er slået græs eller der skal nydes lidt øl i solen.
Den anden jeg har prøvet for nylig er Mangrove Jack´s U.S. West Coast M44. (http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... coast.html) M44 blev brugt i en amerikansk pale ale, som ikke har været i flasken ret længe, men som allerede nu er sindsygt lækker. Den er gæret omkring 20 grader og er meget ren i smagen og lader humlen komme tydelig frem i smagen.
Begge gær synes jeg har været meget positive oplevelser og jeg vil ikke tøve med at bruge dem igen, eller anbefale dem til andre bryggere.
/Skott
PS: Her er opskrifterne på de to øl, hvis det skulle have interesse...
Begge opskrifter har givet 22 liter øl på flasker...
Wiener lager:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Vienna Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 1 94,3 %
0,30 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 2 5,7 %
50,00 g Hallertauer Hersbrucker [3,80 %] - Boil 60,0 min Hop 3 20,3 IBUs
20,00 g Hallertauer Hersbrucker [3,80 %] - Boil 20,0 min Hop 4 4,9 IBUs
8,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
30,00 g Hallertauer Hersbrucker [3,80 %] - Boil 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs
3,0 pkg Bohemian Lager Yeast (Mangrove Jack's #M84) Yeast 7 -
Est Original Gravity: 1,052 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,2 %
Bitterness: 25,3 IBUs
Est Color: 16,0 EBC
Measured Original Gravity: 1,057 SG
Measured Final Gravity: 1,016 SG
Actual Alcohol by Vol: 5,4 %
Calories: 541,4 kcal/l
Pale ale:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5,9 EBC) Grain 1 96,2 %
0,20 kg Cara Ruby 50 (Castle Malting) (50,0 EBC) Grain 2 3,8 %
15,00 g Magnum [13,90 %] - Boil 60,0 min Hop 3 22,5 IBUs
25,00 g Citra [9,50 %] - Boil 10,0 min Hop 4 9,3 IBUs
25,00 g Citra [9,50 %] - Boil 5,0 min Hop 5 5,1 IBUs
50,00 g Citra [9,50 %] - Boil 1,0 min Hop 6 2,2 IBUs
2,0 pkg US West Coast Yeast (Mangrove Jack's #M44) Yeast 7 -
Est Original Gravity: 1,051 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,2 %
Bitterness: 39,1 IBUs
Est Color: 11,1 EBC
Measured Original Gravity: 1,052 SG
Measured Final Gravity: 1,013 SG
Actual Alcohol by Vol: 5,1 %
Mæsket ved 66 grader i 60 minutter.
I vinters bryggede jeg en wiener lager med Mangrove Jack´s Bohemian Lager M84. (http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... lager.html) Jeg synes den har en dejlig blød, tør og ren smag. Min øl blev gæret ved ca. 9 grader og er nu et absolut hit, når der er slået græs eller der skal nydes lidt øl i solen.
Den anden jeg har prøvet for nylig er Mangrove Jack´s U.S. West Coast M44. (http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... coast.html) M44 blev brugt i en amerikansk pale ale, som ikke har været i flasken ret længe, men som allerede nu er sindsygt lækker. Den er gæret omkring 20 grader og er meget ren i smagen og lader humlen komme tydelig frem i smagen.
Begge gær synes jeg har været meget positive oplevelser og jeg vil ikke tøve med at bruge dem igen, eller anbefale dem til andre bryggere.
/Skott
PS: Her er opskrifterne på de to øl, hvis det skulle have interesse...
Begge opskrifter har givet 22 liter øl på flasker...
Wiener lager:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Vienna Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 1 94,3 %
0,30 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 2 5,7 %
50,00 g Hallertauer Hersbrucker [3,80 %] - Boil 60,0 min Hop 3 20,3 IBUs
20,00 g Hallertauer Hersbrucker [3,80 %] - Boil 20,0 min Hop 4 4,9 IBUs
8,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
30,00 g Hallertauer Hersbrucker [3,80 %] - Boil 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs
3,0 pkg Bohemian Lager Yeast (Mangrove Jack's #M84) Yeast 7 -
Est Original Gravity: 1,052 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,2 %
Bitterness: 25,3 IBUs
Est Color: 16,0 EBC
Measured Original Gravity: 1,057 SG
Measured Final Gravity: 1,016 SG
Actual Alcohol by Vol: 5,4 %
Calories: 541,4 kcal/l
Pale ale:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5,9 EBC) Grain 1 96,2 %
0,20 kg Cara Ruby 50 (Castle Malting) (50,0 EBC) Grain 2 3,8 %
15,00 g Magnum [13,90 %] - Boil 60,0 min Hop 3 22,5 IBUs
25,00 g Citra [9,50 %] - Boil 10,0 min Hop 4 9,3 IBUs
25,00 g Citra [9,50 %] - Boil 5,0 min Hop 5 5,1 IBUs
50,00 g Citra [9,50 %] - Boil 1,0 min Hop 6 2,2 IBUs
2,0 pkg US West Coast Yeast (Mangrove Jack's #M44) Yeast 7 -
Est Original Gravity: 1,051 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,2 %
Bitterness: 39,1 IBUs
Est Color: 11,1 EBC
Measured Original Gravity: 1,052 SG
Measured Final Gravity: 1,013 SG
Actual Alcohol by Vol: 5,1 %
Mæsket ved 66 grader i 60 minutter.
Senest rettet af skott 1. jul 2014, 16:38, rettet i alt 1 gang.
- Stensgaard
- Indlæg: 864
- Tilmeldt: 19. maj 2013, 22:01
- Geografisk sted: Nustrup, Vojens
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Jeg skal helt klart have prøvet en "lager" med Workhorse på et tidspunkt :-)
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Jeg gære arbejdshesten pt. ved ca 15,5 C - rummet er ca. 14 C så det er den lavest anbefalede temperatur. Det skal nok blive godt .... den klukker lystigt selv ved denne lave temp.
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Jeg har brugt Mangrove Jacks flere gange og har været fuldt ud tilfreds. Jeg har prøvet følgende M07 til stout (1 gang). M10 til kølsch gæret ved 14 grader (2 gange). M27 til Belgisk Ale gærer helt ned (2 gange). M84 til lys pilsner og bock (3 gange). M03 til brown ale (4 gange).
Peder Tollund
I ØLLETS RIGE ER VI ALLE LIGE
I ØLLETS RIGE ER VI ALLE LIGE
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mangrove Jack's tørgær??
OK Peder - du er da en trofast bruger af Mangrove Jacks gær ;-)
Jeg skal lave en Newcastle Brown Ale i morgen, og her vil jeg bruge netop M03.
Skal man give den en ekstra sjat humle - for at ballancere den højere rest sødme ?
Jeg skal lave en Newcastle Brown Ale i morgen, og her vil jeg bruge netop M03.
Skal man give den en ekstra sjat humle - for at ballancere den højere rest sødme ?