Mangrove Jack's tørgær??

Re: Mangrove Jack's tørgær??

Indlægaf Truntebryg » 4. sep 2016, 10:54

Tja ja - der er Brett over alt !!

Når jeg har onstukket en ballon (rustfri hævert med damp) så ryger gærrøret på ballonen igen og sat ind til rengøring.

HVIS den får lov at stå en uges tid - så er der brett.... og det kan kun være erstatningsluften, så det er lidt træls for tiden.

Det der undre mig ved M03 - er at den netop er selekteret ud fra meget høj FG og de skriver det også meget tydeligt i beskrivelsen. (den gamle)

Men informer gerne om forløbet ;-)
Truntebryg
 
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Mangrove Jack's tørgær??

Indlægaf peos » 4. sep 2016, 14:07

Den er på fad nu og smager fint. Jeg tager en FG igen om et stykke tid og ser, om den skulle have udviklet sig yderligere. Hvis jeg har forstået det rigtigt, så gærer Brett ned i lang tid, hvorfor der ofte kommer mere brus i flaskerne, end man lige havde regnet med? Er der andre kendetegn ved en Brett-infektion efter et stykke tid?
peos
 
Indlæg: 647
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Mangrove Jack's tørgær??

Indlægaf Truntebryg » 4. sep 2016, 16:17

Infektion og infektion .. nogle putter det i med vilje ;-)

Fandt lige denne beskrivelse :
Min sædvanlige Brett deskriptorer omfatter hest dækken, muggen, funky, crawlspace, og urin gennemblødt hø (på en god måde).

Så øh - så længe den smager godt ... DRIK
Truntebryg
 
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Mangrove Jack's tørgær??

Indlægaf JAIE » 17. jul 2019, 07:24

Hej alle

Jeg lavede min første lagerøl for et par måneder siden. Ifølge min opskrift skulle IBU blive 25, men jeg synes at den blev meget mere bitter, men en lang bitter eftersmag.
Er der nogen der har nogen idé om hvorfor at det endte sådan? Jeg brugte M84 og lagerede ved cirka 12 grader. Jeg synes at den er ganske glimrende, men for bitter til hvad jeg havde regnet med.

Pilsner malt 88%
Munich malt 5%
Cara clair malt 5%
Melanoidin malt 3%

Saaz 33% fra start
Amarillo 17% 20 min før slut
Amarillo 50% 5 min før slut

Mvh. Jan
JAIE
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 12. sep 2016, 15:45

Re: Mangrove Jack's tørgær??

Indlægaf Flyball » 17. jul 2019, 10:30

Hvor meget har du af hver.
Der er stor forskel på 1 kg malt med 100 g humle 100 kg malt med 1 g humle. Begge kan overholde dine %-satser
Kom gerne med nogle vægtangivelser

JAIE skrev:Hej alle

Jeg lavede min første lagerøl for et par måneder siden. Ifølge min opskrift skulle IBU blive 25, men jeg synes at den blev meget mere bitter, men en lang bitter eftersmag.
Er der nogen der har nogen idé om hvorfor at det endte sådan? Jeg brugte M84 og lagerede ved cirka 12 grader. Jeg synes at den er ganske glimrende, men for bitter til hvad jeg havde regnet med.

Pilsner malt 88%
Munich malt 5%
Cara clair malt 5%
Melanoidin malt 3%

Saaz 33% fra start
Amarillo 17% 20 min før slut
Amarillo 50% 5 min før slut

Mvh. Jan
TB
Flyball
 
Indlæg: 52
Tilmeldt: 8. mar 2018, 08:03
Geografisk sted: 4690

Re: Mangrove Jack's tørgær??

Indlægaf JAIE » 17. jul 2019, 10:40

Hejsa

Jeg bryggede 10 liter som test.

Pilsner malt 88% - 1750g
Munich malt 5% - 100g
Cara clair malt 5% - 100g
Melanoidin malt 3% - 50g

Saaz 33% fra start - 10g
Amarillo 17% 20 min før slut - 5g
Amarillo 50% 5 min før slut - 15g

/Jan
JAIE
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 12. sep 2016, 15:45

Foregående

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 13 gæster