Tja ja - der er Brett over alt !!
Når jeg har onstukket en ballon (rustfri hævert med damp) så ryger gærrøret på ballonen igen og sat ind til rengøring.
HVIS den får lov at stå en uges tid - så er der brett.... og det kan kun være erstatningsluften, så det er lidt træls for tiden.
Det der undre mig ved M03 - er at den netop er selekteret ud fra meget høj FG og de skriver det også meget tydeligt i beskrivelsen. (den gamle)
Men informer gerne om forløbet ;-)
Mangrove Jack's tørgær??
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Den er på fad nu og smager fint. Jeg tager en FG igen om et stykke tid og ser, om den skulle have udviklet sig yderligere. Hvis jeg har forstået det rigtigt, så gærer Brett ned i lang tid, hvorfor der ofte kommer mere brus i flaskerne, end man lige havde regnet med? Er der andre kendetegn ved en Brett-infektion efter et stykke tid?
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Infektion og infektion .. nogle putter det i med vilje ;-)
Fandt lige denne beskrivelse :
Min sædvanlige Brett deskriptorer omfatter hest dækken, muggen, funky, crawlspace, og urin gennemblødt hø (på en god måde).
Så øh - så længe den smager godt ... DRIK
Fandt lige denne beskrivelse :
Min sædvanlige Brett deskriptorer omfatter hest dækken, muggen, funky, crawlspace, og urin gennemblødt hø (på en god måde).
Så øh - så længe den smager godt ... DRIK
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Hej alle
Jeg lavede min første lagerøl for et par måneder siden. Ifølge min opskrift skulle IBU blive 25, men jeg synes at den blev meget mere bitter, men en lang bitter eftersmag.
Er der nogen der har nogen idé om hvorfor at det endte sådan? Jeg brugte M84 og lagerede ved cirka 12 grader. Jeg synes at den er ganske glimrende, men for bitter til hvad jeg havde regnet med.
Pilsner malt 88%
Munich malt 5%
Cara clair malt 5%
Melanoidin malt 3%
Saaz 33% fra start
Amarillo 17% 20 min før slut
Amarillo 50% 5 min før slut
Mvh. Jan
Jeg lavede min første lagerøl for et par måneder siden. Ifølge min opskrift skulle IBU blive 25, men jeg synes at den blev meget mere bitter, men en lang bitter eftersmag.
Er der nogen der har nogen idé om hvorfor at det endte sådan? Jeg brugte M84 og lagerede ved cirka 12 grader. Jeg synes at den er ganske glimrende, men for bitter til hvad jeg havde regnet med.
Pilsner malt 88%
Munich malt 5%
Cara clair malt 5%
Melanoidin malt 3%
Saaz 33% fra start
Amarillo 17% 20 min før slut
Amarillo 50% 5 min før slut
Mvh. Jan
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Hvor meget har du af hver.
Der er stor forskel på 1 kg malt med 100 g humle 100 kg malt med 1 g humle. Begge kan overholde dine %-satser
Kom gerne med nogle vægtangivelser
Der er stor forskel på 1 kg malt med 100 g humle 100 kg malt med 1 g humle. Begge kan overholde dine %-satser
Kom gerne med nogle vægtangivelser
JAIE skrev:Hej alle
Jeg lavede min første lagerøl for et par måneder siden. Ifølge min opskrift skulle IBU blive 25, men jeg synes at den blev meget mere bitter, men en lang bitter eftersmag.
Er der nogen der har nogen idé om hvorfor at det endte sådan? Jeg brugte M84 og lagerede ved cirka 12 grader. Jeg synes at den er ganske glimrende, men for bitter til hvad jeg havde regnet med.
Pilsner malt 88%
Munich malt 5%
Cara clair malt 5%
Melanoidin malt 3%
Saaz 33% fra start
Amarillo 17% 20 min før slut
Amarillo 50% 5 min før slut
Mvh. Jan
TB
Re: Mangrove Jack's tørgær??
Hejsa
Jeg bryggede 10 liter som test.
Pilsner malt 88% - 1750g
Munich malt 5% - 100g
Cara clair malt 5% - 100g
Melanoidin malt 3% - 50g
Saaz 33% fra start - 10g
Amarillo 17% 20 min før slut - 5g
Amarillo 50% 5 min før slut - 15g
/Jan
Jeg bryggede 10 liter som test.
Pilsner malt 88% - 1750g
Munich malt 5% - 100g
Cara clair malt 5% - 100g
Melanoidin malt 3% - 50g
Saaz 33% fra start - 10g
Amarillo 17% 20 min før slut - 5g
Amarillo 50% 5 min før slut - 15g
/Jan