2-row vs 6-row
2-row vs 6-row
Hvad er forskellen på 2-row og 6-row bygmalt - hvornår/hvorfor vælger man den ene fremfor den anden?
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Som jeg husker det:
Så er det afhængig af kornsorten, og hvor i verden det kommer fra.
Her hjemme er det pilsner malt der har det bedst under vores klima.
Og hvor det så er bedre med 2 og 6 i USA og England.
Dette har bevirket at man har valgt af naturlige årsager, at bruge det produkt man havde ved hånden og brugte det til eksv. de stilarter man har idag.
Jens
Så er det afhængig af kornsorten, og hvor i verden det kommer fra.
Her hjemme er det pilsner malt der har det bedst under vores klima.
Og hvor det så er bedre med 2 og 6 i USA og England.
Dette har bevirket at man har valgt af naturlige årsager, at bruge det produkt man havde ved hånden og brugte det til eksv. de stilarter man har idag.
Jens
Men der er altså ikke den store forskel i smagen, så hvis der står det ene i en opskrift og man kun kan skaffe det andet, så sker der ikke det store ved det - er det korrekt forstået?admin skrev:Som jeg husker det:
Så er det afhængig af kornsorten, og hvor i verden det kommer fra.
Her hjemme er det pilsner malt der har det bedst under vores klima.
Og hvor det så er bedre med 2 og 6 i USA og England.
Dette har bevirket at man har valgt af naturlige årsager, at bruge det produkt man havde ved hånden og brugte det til eksv. de stilarter man har idag.
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Jeg har hørt at når nogle US bryggere skal brygge "rigtig fint" så bruger de euro pilsner malt i stedet for, også i ales.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Uden at have konkret erfaring med det vil jeg mene at det er et stort ja. Selv om der skulle være nogle små forskelle kan jeg ikke forestille mig det kan smages af normale mennesker. Jeg ville i hvert fald aldrig ligge søvnløs af den grund.Mr. P skrev:Men der er altså ikke den store forskel i smagen, så hvis der står det ene i en opskrift og man kun kan skaffe det andet, så sker der ikke det store ved det - er det korrekt forstået?admin skrev:Som jeg husker det:
Så er det afhængig af kornsorten, og hvor i verden det kommer fra.
Her hjemme er det pilsner malt der har det bedst under vores klima.
Og hvor det så er bedre med 2 og 6 i USA og England.
Dette har bevirket at man har valgt af naturlige årsager, at bruge det produkt man havde ved hånden og brugte det til eksv. de stilarter man har idag.
Den største forskel mellem 6-row og 2-row ligger i antallet af enzymer.
6-row indeholder flere ensymer og kan derfor anvendes til partial mash af majs og ris. Dette anvendes når man skal lave en football pilsner (Bud).
Der er en forskel i smagen. 2-row er mere malt agtig, men 6-row er mere korn agtig.
6-row indeholder flere ensymer og kan derfor anvendes til partial mash af majs og ris. Dette anvendes når man skal lave en football pilsner (Bud).
Der er en forskel i smagen. 2-row er mere malt agtig, men 6-row er mere korn agtig.
Det er også en bunke mere protein i 6-row, hvilked gør det nødvendigt at "spæde" op med majs eller ris, for at få en nogenlunde pils ud af det.Mit skrev:Den største forskel mellem 6-row og 2-row ligger i antallet af enzymer.
6-row indeholder flere ensymer og kan derfor anvendes til partial mash af majs og ris. Dette anvendes når man skal lave en football pilsner (Bud).
Der er en forskel i smagen. 2-row er mere malt agtig, men 6-row er mere korn agtig.
MVH
Kasper Malmberg