AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf fjorgensen » 20. aug 2015, 21:18

Jeg har brygget den og jeg mæskede havregrynene sammen med malten. Kandis blev tilsat under kogning, før humlen blev tilsat.
Det blev ihvertfald en god øl
:-)
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 786
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf Kofoed » 21. aug 2015, 09:02

søreno skrev:Jeg tror sagtens du kan bruge Nottingham eller s-04. Jeg vil gætte på, at den originale bruge s-04.
Jeg har hørt at de skiftede gær på et tidspunkt til noget der var lettere og billigere. Det tyder på en standard tørgær. Det er dog kun et rygte så jeg ved ikke om det er rigtigt.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk


2. gang jeg lavede min klon af Ale no. 16 her lavede jeg samme betragtning og brugte S-04 for lige at spare noget tid med opformering af gær da jeg skulle brygge 120 liter af den - Det blev da en god ØL, men slet slet ikke samme ØL....
Når den igen skal i potten bliver det med London 1028 :-)
Brugeravatar
Kofoed
 
Indlæg: 799
Images: 0
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf Rockerbox Brewery » 8. sep 2015, 21:06

Hi.

Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch= for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?

Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.

Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.

Dan
Rockerbox Brewery
 
Indlæg: 90
Tilmeldt: 17. nov 2014, 19:24
Geografisk sted: Groningen. Holland.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf Kofoed » 8. sep 2015, 21:28

Rockerbox Brewery skrev:Hi.

Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch= for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?

Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.

Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.

Dan



Det kan du godt - Da du sukker karbonerer beyder det ikke alverden hvor meget du af-ilter det, men kog vandet sammen med sukkeret i 10 min.

Den bliver selvfølgelig tyndere i smagen, men det gør sikkert ikke noget dårligt ved øllen :-)

Det bliver en svag karbonering - jeg ville sigte efter 6 - 7 gr. / ltr.

Kofoed
Brugeravatar
Kofoed
 
Indlæg: 799
Images: 0
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf jakobp » 9. sep 2015, 05:14

Hvis du går efter at ramme en præcis alkoholprocent, skal du jo huske, at sukkerkarboneringen også danner alkohol!


Sent from my iPhone using Tapatalk
jakobp
 
Indlæg: 59
Tilmeldt: 28. jul 2011, 22:55
Geografisk sted: 8382 Hinnerup

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf Rockerbox Brewery » 9. sep 2015, 05:31

Kofoed skrev:
Rockerbox Brewery skrev:Hi.

Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch= for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?

Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.

Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.

Dan



Det kan du godt - Da du sukker karbonerer beyder det ikke alverden hvor meget du af-ilter det, men kog vandet sammen med sukkeret i 10 min.

Den bliver selvfølgelig tyndere i smagen, men det gør sikkert ikke noget dårligt ved øllen :-)

Det bliver en svag karbonering - jeg ville sigte efter 6 - 7 gr. / ltr.

Kofoed


Kog vandet sammen med sukkeret? Altså sukkeret til efterkarbonering? Jeg pleger bare at opløse sukkeret i varmt vand og køle det af...

Det er ikke vigtigt præcist hvor meget alcohol der er i, men hvor meget alcohol danner karboneringen?

Dan
Rockerbox Brewery
 
Indlæg: 90
Tilmeldt: 17. nov 2014, 19:24
Geografisk sted: Groningen. Holland.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf jakobp » 9. sep 2015, 06:21

Jeg har tidligere sjusset mig frem til - så vidt jeg husker - ca. 0,5% ved 5-6g sukker pr. liter. Målte gravity på den sukkeropløsning, jeg hældte i øllet, "fordelte" det på mængden af øl og antog at al sukkeret blev omsat til alkohol...


Sent from my iPhone using Tapatalk
jakobp
 
Indlæg: 59
Tilmeldt: 28. jul 2011, 22:55
Geografisk sted: 8382 Hinnerup

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf Truntebryg » 10. sep 2015, 15:39

16-18g sukker per liter giver 1% alc - afhængig af temperatur og gærstamme.
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf airborn » 13. dec 2017, 18:21

Er der nogen der kan linke til Kofoeds opskrift.
Kan ikke finde den..
airborn
 
Indlæg: 345
Images: 1
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf Chr.Rich » 14. dec 2017, 16:27

Hej
gå ind i beerCalc og søg på Kofoed, så kommer der nogle opskrifter frem
Chr.Rich
Chr.Rich
 
Indlæg: 77
Tilmeldt: 7. maj 2015, 15:27
Geografisk sted: Haderslev Sønderjylland

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf airborn » 14. dec 2017, 16:51

Har jeg prøvet
er i tvivl om hvilken der kunne være
Brown ale / english brown ale ?
eller hvad?
airborn
 
Indlæg: 345
Images: 1
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf Chr.Rich » 14. dec 2017, 16:57

Hej
den ene er med London gær den anden er med 04 så vidt jeg husker
Chr
Chr.Rich
 
Indlæg: 77
Tilmeldt: 7. maj 2015, 15:27
Geografisk sted: Haderslev Sønderjylland

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf Kofoed » 14. dec 2017, 22:37

Det er den der hedder KB 010 Brown Ale
Brugeravatar
Kofoed
 
Indlæg: 799
Images: 0
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlægaf airborn » 15. dec 2017, 00:00

Tak for det

Den vil jeg give et forsøg men hvad betyder: mash hopping ?
og
Hvor meget Amarillo vil du tro jeg skal bruge med en batch på 22 l ? 3-4 g ?
og
Er der noget info om vand ?
airborn
 
Indlæg: 345
Images: 1
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Foregående

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster