AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af fjorgensen »

Jeg har brygget den og jeg mæskede havregrynene sammen med malten. Kandis blev tilsat under kogning, før humlen blev tilsat.
Det blev ihvertfald en god øl
:-)
keep it simple !
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Kofoed »

søreno skrev:Jeg tror sagtens du kan bruge Nottingham eller s-04. Jeg vil gætte på, at den originale bruge s-04.
Jeg har hørt at de skiftede gær på et tidspunkt til noget der var lettere og billigere. Det tyder på en standard tørgær. Det er dog kun et rygte så jeg ved ikke om det er rigtigt.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
2. gang jeg lavede min klon af Ale no. 16 her lavede jeg samme betragtning og brugte S-04 for lige at spare noget tid med opformering af gær da jeg skulle brygge 120 liter af den - Det blev da en god ØL, men slet slet ikke samme ØL....
Når den igen skal i potten bliver det med London 1028 :-)
Rockerbox Brewery
Indlæg: 97
Tilmeldt: 17. nov 2014, 19:24
Geografisk sted: Groningen. Holland.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Rockerbox Brewery »

Hi.

Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false; for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?

Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.

Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.

Dan
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Kofoed »

Rockerbox Brewery skrev:Hi.

Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false; for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?

Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.

Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.

Dan

Det kan du godt - Da du sukker karbonerer beyder det ikke alverden hvor meget du af-ilter det, men kog vandet sammen med sukkeret i 10 min.

Den bliver selvfølgelig tyndere i smagen, men det gør sikkert ikke noget dårligt ved øllen :-)

Det bliver en svag karbonering - jeg ville sigte efter 6 - 7 gr. / ltr.

Kofoed
jakobp
Indlæg: 59
Tilmeldt: 28. jul 2011, 22:55
Geografisk sted: 8382 Hinnerup

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af jakobp »

Hvis du går efter at ramme en præcis alkoholprocent, skal du jo huske, at sukkerkarboneringen også danner alkohol!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rockerbox Brewery
Indlæg: 97
Tilmeldt: 17. nov 2014, 19:24
Geografisk sted: Groningen. Holland.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Rockerbox Brewery »

Kofoed skrev:
Rockerbox Brewery skrev:Hi.

Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false; for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?

Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.

Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.

Dan

Det kan du godt - Da du sukker karbonerer beyder det ikke alverden hvor meget du af-ilter det, men kog vandet sammen med sukkeret i 10 min.

Den bliver selvfølgelig tyndere i smagen, men det gør sikkert ikke noget dårligt ved øllen :-)

Det bliver en svag karbonering - jeg ville sigte efter 6 - 7 gr. / ltr.

Kofoed
Kog vandet sammen med sukkeret? Altså sukkeret til efterkarbonering? Jeg pleger bare at opløse sukkeret i varmt vand og køle det af...

Det er ikke vigtigt præcist hvor meget alcohol der er i, men hvor meget alcohol danner karboneringen?

Dan
jakobp
Indlæg: 59
Tilmeldt: 28. jul 2011, 22:55
Geografisk sted: 8382 Hinnerup

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af jakobp »

Jeg har tidligere sjusset mig frem til - så vidt jeg husker - ca. 0,5% ved 5-6g sukker pr. liter. Målte gravity på den sukkeropløsning, jeg hældte i øllet, "fordelte" det på mængden af øl og antog at al sukkeret blev omsat til alkohol...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Truntebryg »

16-18g sukker per liter giver 1% alc - afhængig af temperatur og gærstamme.
airborn
Indlæg: 377
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af airborn »

Er der nogen der kan linke til Kofoeds opskrift.
Kan ikke finde den..
Chr.Rich
Indlæg: 82
Tilmeldt: 7. maj 2015, 15:27
Geografisk sted: Haderslev Sønderjylland

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Chr.Rich »

Hej
gå ind i beerCalc og søg på Kofoed, så kommer der nogle opskrifter frem
Chr.Rich
airborn
Indlæg: 377
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af airborn »

Har jeg prøvet
er i tvivl om hvilken der kunne være
Brown ale / english brown ale ?
eller hvad?
Chr.Rich
Indlæg: 82
Tilmeldt: 7. maj 2015, 15:27
Geografisk sted: Haderslev Sønderjylland

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Chr.Rich »

Hej
den ene er med London gær den anden er med 04 så vidt jeg husker
Chr
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Kofoed »

Det er den der hedder KB 010 Brown Ale
airborn
Indlæg: 377
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af airborn »

Tak for det

Den vil jeg give et forsøg men hvad betyder: mash hopping ?
og
Hvor meget Amarillo vil du tro jeg skal bruge med en batch på 22 l ? 3-4 g ?
og
Er der noget info om vand ?
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"