AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Jeg har brygget den og jeg mæskede havregrynene sammen med malten. Kandis blev tilsat under kogning, før humlen blev tilsat.
Det blev ihvertfald en god øl
:-)
Det blev ihvertfald en god øl
:-)
keep it simple !
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
2. gang jeg lavede min klon af Ale no. 16 her lavede jeg samme betragtning og brugte S-04 for lige at spare noget tid med opformering af gær da jeg skulle brygge 120 liter af den - Det blev da en god ØL, men slet slet ikke samme ØL....søreno skrev:Jeg tror sagtens du kan bruge Nottingham eller s-04. Jeg vil gætte på, at den originale bruge s-04.
Jeg har hørt at de skiftede gær på et tidspunkt til noget der var lettere og billigere. Det tyder på en standard tørgær. Det er dog kun et rygte så jeg ved ikke om det er rigtigt.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Når den igen skal i potten bliver det med London 1028 :-)
-
- Indlæg: 97
- Tilmeldt: 17. nov 2014, 19:24
- Geografisk sted: Groningen. Holland.
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Hi.
Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false; for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?
Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.
Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.
Dan
Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false; for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?
Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.
Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.
Dan
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Rockerbox Brewery skrev:Hi.
Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false; for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?
Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.
Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.
Dan
Det kan du godt - Da du sukker karbonerer beyder det ikke alverden hvor meget du af-ilter det, men kog vandet sammen med sukkeret i 10 min.
Den bliver selvfølgelig tyndere i smagen, men det gør sikkert ikke noget dårligt ved øllen :-)
Det bliver en svag karbonering - jeg ville sigte efter 6 - 7 gr. / ltr.
Kofoed
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Hvis du går efter at ramme en præcis alkoholprocent, skal du jo huske, at sukkerkarboneringen også danner alkohol!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 97
- Tilmeldt: 17. nov 2014, 19:24
- Geografisk sted: Groningen. Holland.
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Kog vandet sammen med sukkeret? Altså sukkeret til efterkarbonering? Jeg pleger bare at opløse sukkeret i varmt vand og køle det af...Kofoed skrev:Rockerbox Brewery skrev:Hi.
Jeg bryggede denne her http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false; for godt 14 dage siden, med Wyeast London 1028 gær. OG på 1060 og FG på 1013 (1031 målt med refraktometer). Opskriften siger FG 1017 og 5,6% alkohol. Min ender på 6,2%. Kunne man evt. tilsætte 2 liter vand for at sænke alkoholden 10% (brygget 20L) så ville jeg ramme de 5,6%. Men hvad gør det ved smagen?
Hvor meget sukker har i brugt til karbonering? Brygbaren.dk siger 3,5g/L.
Den står nu og coldcrasher ved 2 grader og skal flaskes i morgen.
Dan
Det kan du godt - Da du sukker karbonerer beyder det ikke alverden hvor meget du af-ilter det, men kog vandet sammen med sukkeret i 10 min.
Den bliver selvfølgelig tyndere i smagen, men det gør sikkert ikke noget dårligt ved øllen :-)
Det bliver en svag karbonering - jeg ville sigte efter 6 - 7 gr. / ltr.
Kofoed
Det er ikke vigtigt præcist hvor meget alcohol der er i, men hvor meget alcohol danner karboneringen?
Dan
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Jeg har tidligere sjusset mig frem til - så vidt jeg husker - ca. 0,5% ved 5-6g sukker pr. liter. Målte gravity på den sukkeropløsning, jeg hældte i øllet, "fordelte" det på mængden af øl og antog at al sukkeret blev omsat til alkohol...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
16-18g sukker per liter giver 1% alc - afhængig af temperatur og gærstamme.
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Er der nogen der kan linke til Kofoeds opskrift.
Kan ikke finde den..
Kan ikke finde den..
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Hej
gå ind i beerCalc og søg på Kofoed, så kommer der nogle opskrifter frem
Chr.Rich
gå ind i beerCalc og søg på Kofoed, så kommer der nogle opskrifter frem
Chr.Rich
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Har jeg prøvet
er i tvivl om hvilken der kunne være
Brown ale / english brown ale ?
eller hvad?
er i tvivl om hvilken der kunne være
Brown ale / english brown ale ?
eller hvad?
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Hej
den ene er med London gær den anden er med 04 så vidt jeg husker
Chr
den ene er med London gær den anden er med 04 så vidt jeg husker
Chr
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Det er den der hedder KB 010 Brown Ale
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Tak for det
Den vil jeg give et forsøg men hvad betyder: mash hopping ?
og
Hvor meget Amarillo vil du tro jeg skal bruge med en batch på 22 l ? 3-4 g ?
og
Er der noget info om vand ?
Den vil jeg give et forsøg men hvad betyder: mash hopping ?
og
Hvor meget Amarillo vil du tro jeg skal bruge med en batch på 22 l ? 3-4 g ?
og
Er der noget info om vand ?