Side 1 af 4

AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 1. dec 2014, 22:49
af fjorgensen
Det er da en fortræffelig øl, jeg har lige smagt den og den kunne jeg godt tænke mig at brygge.

Er der nogen her som har en opskrift de vil dele med os andre ?
- eller måske en ide til en opskrift ??????????

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 2. dec 2014, 08:26
af Michal
Jeg går selv i samme tanker, man går sjældent galt i byen med Ale No 16.

En hurtig søgning på Beercalc.dk gav mig 13 opskrifter.

Et lille udvalg:

http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=

http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=

http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=


Men skulle der være nogen der har en opskrift der også for "øldommere" smager som Ale No 16, så ville jeg også gerne "være med"? Jeg trak nemlig lidt på smilebåndet af den ene kommentar: Den smager som Ale No 16 - i hvertfald sidst på dagen....

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 2. dec 2014, 08:35
af Goldenhammer
Michal skrev: Men skulle der være nogen der har en opskrift der også for "øldommere" smager som Ale No 16, så ville jeg også gerne "være med"? Jeg trak nemlig lidt på smilebåndet af den ene kommentar: Den smager som Ale No 16 - i hvertfald sidst på dagen....
Ja, alt er relativt.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 2. dec 2014, 09:53
af anvit2a
Det kunne være lækkert med nogle erfaringer på disse opskrifter.
Jeg går selv og leger med at skulle brygge en ale no 16 her op til jul.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 2. dec 2014, 10:58
af fjorgensen
Tak for linkene MIchael, jeg har også selv søgt efter den der, men jeg synes det er svært at læse hvordan en opskrift smager og derfor kunne det være dejligt med en opskrift fra en person som selv har brygget den.

Jeg har smagt No 16 dåseøl flere gange, men i går fik jeg en flaske ½ ltr og jeg synes den var væsentlig bedre end dåseøllene - ved ikke hvorfor og så har den en let karamel/hindbær eftersmag og det er den smag jeg gerne vil ramme, jeg ved bare ikke lige hvordan......

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 2. dec 2014, 13:25
af Michal
Karamel/hindbær? Nu er jeg vist nødt til at købe mig en Ale No 16 også, det husker jeg ikke.

Der er folk der siger at dåsens skarpe kant er med til at ødelægge øllet, hvordan det skal kunne lade sig gøre er jeg ikke klar over.

Kunne man forestille sig at der er "nogen" der har ændret bryg metode? Det har været oppe at vende at Tuborg er gået tilbage til traditionel bryg metode for julebryggen (Admin nævnte det i en anden tråd) og at det kunne være grunden til at den smager væsentligt bedre i år, det kunne jo være tilsvarende for Refsvindinge.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 2. dec 2014, 17:20
af fjorgensen
Der er folk der siger at dåsens skarpe kant er med til at ødelægge øllet, hvordan det skal kunne lade sig gøre er jeg ikke klar over.

Kunne man forestille sig at der er "nogen" der har ændret bryg metode? Det har været oppe at vende at Tuborg er gået tilbage til traditionel bryg metode for julebryggen (Admin nævnte det i en anden tråd) og at det kunne være grunden til at den smager væsentligt bedre i år, det kunne jo være tilsvarende for Refsvindinge.
ja, kan kun guderne og Refsvindinge Bryggeri vide noget om
;-)

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 3. dec 2014, 09:02
af Goldenhammer
fjorgensen skrev:
Der er folk der siger at dåsens skarpe kant er med til at ødelægge øllet, hvordan det skal kunne lade sig gøre er jeg ikke klar over.

Kunne man forestille sig at der er "nogen" der har ændret bryg metode? Det har været oppe at vende at Tuborg er gået tilbage til traditionel bryg metode for julebryggen (Admin nævnte det i en anden tråd) og at det kunne være grunden til at den smager væsentligt bedre i år, det kunne jo være tilsvarende for Refsvindinge.
ja, kan kun guderne og Refsvindinge Bryggeri vide noget om
;-)
Man kan også spørge Vestfyen som brygger og tapper #16

http://bryggerietrefsvindinge.dk/ombryggeriet.html

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 3. dec 2014, 17:54
af Nimbus39
en god måde at få listet informationer om et bryg ud af bryggeriet er at tage på besøg/rundvisning når de brygger den øl man gerne vil vide mere om :-)

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 3. dec 2014, 18:17
af fjorgensen
en god måde at få listet informationer om et bryg ud af bryggeriet er at tage på besøg/rundvisning når de brygger den øl man gerne vil vide mere om :-)
Ja, det har du da ret i, men hvordan finder man så lige ud af hvornår den specielle øl brygges ? Det vil nok virke mærkeligt hvis man spørger om det :-)

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 14. dec 2014, 10:08
af El-hansen.dk
fjorgensen skrev:
en god måde at få listet informationer om et bryg ud af bryggeriet er at tage på besøg/rundvisning når de brygger den øl man gerne vil vide mere om :-)
Ja, det har du da ret i, men hvordan finder man så lige ud af hvornår den specielle øl brygges ? Det vil nok virke mærkeligt hvis man spørger om det :-)
Hej fjorgensen

Jeg vil høre om du har fundet en opskrift du syntes er godt
Jeg har også en ide om at jeg skal lave en AL no16 kopi

Henrik

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 14. dec 2014, 14:46
af fjorgensen
Jeg vil høre om du har fundet en opskrift du syntes er godt
Jeg har også en ide om at jeg skal lave en AL no16 kopi

Henrik
Nej, der er ingen der har meldt ud indtil nu.
Måske forsøger jeg selv en skønne dag hvor ånden er over mig :-)

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 16. dec 2014, 16:41
af Truntebryg
Altså nogle fakta:

Det er en mørk overgæret guldøl, brygget på vand, malt, humle & original engelsk gær.

Middel skum. Duft af blomster, karamel og lidt rug. Middel karboneret.

Mild maltsmag, holder længe og glider stille ud. Anelse af rug. Svag humle. Lidt sød

Tilsat farvestof (E150c), så det kan jo snyde opskriften.

Blomster – det må være noget amerikansk humle ?

Svag humle betyder < 25 IBU … ?

5,7 %

Lidt sød og FG på 1014 – tyder på lav att. på gæren og jeg gætter derfor

OG til 1060 da 5,7% så giver FG = 1014

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 16. dec 2014, 17:29
af Nimbus39
E150c er også kendt som karamel:
http://en.wikipedia.org/wiki/Caramel_color" onclick="window.open(this.href);return false;
Kan bl.a. købes her:
http://www.maltbazaren.dk/shop/flydende ... 1713p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har brugt det en gang og gør det nok ikke igen, det er noget tyndt sirup der faktisk ikke giver alverden til øllet bortset fra farven.
Foretrækker helt sikkert den kandis jeg køber hos The Maltmiller, men den giver en tydelig smag af kandis og det skal nok ikke til i en Ale no. 16 ;-)
I en snæver vending ville jeg bruge sovsekulør (den slags der er lavet på sukker!) der skal ikke ret meget til og det virker fint hvis man kun er ude efter at justere farven.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

: 16. dec 2014, 21:58
af fjorgensen
tak for jeres input, der er noget at arbejde videre med :-)
er der mon nogen der har et bud på en amerikansk humle med blomsterduft ? som truntebryg skriver.