AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

anvit2a
Indlæg: 114
Tilmeldt: 17. sep 2013, 19:41

AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af anvit2a »

Dejligt med alt det Info.
Hvilken temperatur vil i gære den ved? Jeg har desværre ikke noget køleskab jeg kan temperaturstyre, men overvejer at anskaffe en arduino til at logge temperaturen og vise den på et display. Så kan jeg måske stille min gærspand (er en fødevaregodkendt dunk fra biltema - 5L/10L) i et vandbad og smide isklumper i en gang i mellem for at holde temperaturen nede. Ved ikke hvor godt det fungerer.


Sent from my iPad using Tapatalk
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Kofoed »

Michal skrev:Hej Kofoed!

Havde du mulighed for at smage den opskrift op mod en original Ale No. 16?

Og mht. gær! På Lunds side kan jeg se en Whitelabs WLP013 London Ale og på Hjemmebryggerens en Wyeast XL1028 London Ale.

Det er London Ale begge, men hvordan med smagen? Er den "ens"?
Yes - det var vi flere der gjorde - Rent gætværk hvad der var hvad, så den lå rigtig tæt på, kun klarheden afslørede når glassene blev holdt op imod skarpt lys.
Jeg gærede den ved ca. 20 - 21°rumtemp - Det var før jeg fik følelommer i mine tanke, så kerne temp. har nok ligget et par grader højere det første 3 - 4 dage
Brugeravatar
Michal
Indlæg: 330
Tilmeldt: 22. jul 2014, 11:17
Geografisk sted: Vejen - Sydjylland

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Michal »

Så er min udgave hældt på fustage og flasker, men den ER altså meget sur.

Kan det hænge sammen med at jeg brugte M27 Belgian Ale i gærspanden tidligere?

Eller er det noget der kan forventes at aftage med lagring?

Det er ikke en "dårlig" surhed, men jeg skal nok have en mere erfaren brygger på besøg for at se om det er noget vildgær....
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
anvit2a
Indlæg: 114
Tilmeldt: 17. sep 2013, 19:41

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af anvit2a »

Det er da spændende hvad der kommer ud af din udgave :). Håber ikke der er gået en infektion i det.

Jeg har faktisk her i lørdags brygget en lille udgave af kofoed's opskrift.

Opskriften var (nedenstående er den afmålte malt. Den oprindelige Opskriften afviger med få gram mindre):

LOG:
Batch 4.5L
Maris Otter 450g
Pilsner Malt 286g
Munich Malt 286g
Cara Aroma 50g
Cara Crystal 120 EBC 145g
Kandis 76g

Mæsket ved 67-65 grader i 60 min og 10 min ved 71-72 grader.

Humle:
0.7 g amarillo mashhop

3g Challenger 60 min
2.1g Challenger 15 min
2.3g Challenger 5 min

Derudover tilsættes 1.1g klar urt.

Endelig SG på ballon er 1.054.

Jeg er godt nok spændt på om jeg endelig har fået lavet en god all grain øl fra bunden. De sidste 10 min mæsk ved 72 grader skulle havde været 77 grader og jeg har kogt humlen i humlesokker.
Jeg synes jeg kan fornærme at der var sluppet noget humle ud af sokkerne. Måske jeg skulle havde filtreret det. Har den mon nogen større betydning?

Her er lidt billeder fra dagen:
BilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBillede


Sent from my iPad using Tapatalk
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Nimbus39 »

Hvordan endte denne med at blive?
Jeg har et ønske fra svigerfar om en opskrift der minder om Ale No. 16, så jeg tænker han kan få denne hvis den er tæt på.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af fjorgensen »

Kofoed skrev:Jeg bryggede denne for en del år siden - Den var dælme tæt på target :-)

http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=

Kofoed
Jeg har brygget den og den er "lige i øjet". Den er blindtestet op mod AZ Ale No16 og der var ingen der kunne smage forskel.
keep it simple !
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Nimbus39 »

Det lyder godt, så er det den han får "udleveret" :-)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Jobu
Indlæg: 124
Tilmeldt: 26. jan 2015, 13:24

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Jobu »

Hvilken malt bruger i som Cara Crystal. Synes ikke jeg kan finde den til salg nogen steder, men den står i mange opskrifter...?
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af fjorgensen »

Jobu skrev:Hvilken malt bruger i som Cara Crystal. Synes ikke jeg kan finde den til salg nogen steder, men den står i mange opskrifter...?
jeg bruger CARA MUNICH 2 (Cara Crystal), Weyermann, EBC: 110 - 130

http://shop.lundteknik.dk/product_info. ... s_id=14580
keep it simple !
madse
Indlæg: 61
Tilmeldt: 21. okt 2014, 19:42
Kontakt:

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af madse »

Hvilken humle ville i bruge til opskriften, hvis ikke man kan få challenger?
F.eks. Perle, Admiral?

Derudover hvis gæren Wyeast London Ale 1028, skal erstattes med noget andet end den oplagt WLP013, hvad kan så bruges?
Har kigget lidt på Danstar Nottingham? Ved godt det er tørgær osv. men tror i den kan bruges?
http://www.haandbrygning.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af fjorgensen »

madse skrev:Hvilken humle ville i bruge til opskriften, hvis ikke man kan få challenger?
F.eks. Perle, Admiral?

Derudover hvis gæren Wyeast London Ale 1028, skal erstattes med noget andet end den oplagt WLP013, hvad kan så bruges?
Har kigget lidt på Danstar Nottingham? Ved godt det er tørgær osv. men tror i den kan bruges?
Du kan jo bruge hvad du vil, men du må forvente at resultatet bliver derefter. Opskriften er baseret på challenger og London Ale 1028 og giver det resultat der er beskrevet svarende meget tæt på AZ Ale no 16.
Bruger du noget andet vil jeg mene du må regne med et andet resultat.
keep it simple !
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af søreno »

Jeg tror sagtens du kan bruge Nottingham eller s-04. Jeg vil gætte på, at den originale bruge s-04.
Jeg har hørt at de skiftede gær på et tidspunkt til noget der var lettere og billigere. Det tyder på en standard tørgær. Det er dog kun et rygte så jeg ved ikke om det er rigtigt.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
madse
Indlæg: 61
Tilmeldt: 21. okt 2014, 19:42
Kontakt:

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af madse »

Ok fint, lyder godt.

Jeg har fundet denne opskrift, som jeg springer ud i, i stedet.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.haandbrygning.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
anvit2a
Indlæg: 114
Tilmeldt: 17. sep 2013, 19:41

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af anvit2a »

Danstar Nottingham kan godt bruges. Det har jeg gjort. Vådgæren fra wyeast skulle være bedst men jeg har ikke prøvet den.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rockerbox Brewery
Indlæg: 97
Tilmeldt: 17. nov 2014, 19:24
Geografisk sted: Groningen. Holland.

Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus

Indlæg af Rockerbox Brewery »

Hi.

Jeg skal brygge denne på lørdag, har lige et par spørgsmål.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;

Flaked Oats / Havre flager, skal de bare i sammen med malten? jeg har denne
http://www.brouwmarkt.nl/arsegan-premiu ... -gram.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Hvad med Kandis? Hvornår skal den i?

Dan
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"