Side 2 af 2

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 30. dec 2014, 13:57
af Ehrnberg
Hvor finder brewcamp sted? :)

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 30. dec 2014, 14:08
af Nimbus39
Det plejer at være på Tønning Træden Friskole ved Brædstrup

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 30. dec 2014, 15:25
af Ehrnberg
Ok :) Jeg fandt lige siden på facebook om det. Det ser rigtig hyggeligt ud!

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 30. dec 2014, 15:33
af fjorgensen
Efter at have læst dette indlæg kom jeg i tanke om en flaske Vermouth jeg har liggende i garagen.
Der har den ligget siden den blev brygget i 1976 og det er den sidste flaske. Jeg fandt den frem og flasken var temmelig snavset efter de mange år,
jeg har set flasken indimellem når jeg har ryddet op og hvergang tænkt, at jeg skulle smage på den, det har jeg så gjort nu.
Flasken blev taget ind og tørret af med en fugtig klud, hvorefter den blev åbnet og et par glas skænket op - konen ville også smage :-). Den smager fantastisk,
jeg synes ikke den ligner den jeg bryggede for 38 år siden, men hvad, jeg har jo også forandret mig :-) men den er dejlig rund og sød, en rigtig fin dessertvin!

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 30. dec 2014, 16:02
af fjorgensen
Er der nogen der har nogle afprøvede opskrifter?
Man får jo helt lyst til at prøve selv, og skal den lagre i 30 år skal jeg nok i gang (jeg er 42) hvis jeg skal kunne huske at drikke den inden jeg bliver for senil ;-)
Jeg ved ikke om der er nogen der brygger vin nu om dage, men gå efter en hedvinstype med den frugt du har ved hånden.
Det er bedst at bruge 3-5 forskellige bær/frugt-typer og du kan også bruge frugtsaft blot du sikrer dig at der ikke er tilsat konserveringsmiddel.

Generel opskrift til vinbrygning
Materialer til 25 liter vin
1) Ca. 15 kg bær og frugter efter eget valg
2) 1 gærsæt til 25 liter der skal indeholde:
a) vingær -afhængig af vintypen du vil brygge
b) enzympulver ( pectolase )
c) bentonit
d) næringssalt
e) gærstop
f) klaring ( kiselsol + gelatine )
3) 4-5 kg sukker ( alm. hvidt melis )

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 30. dec 2014, 17:44
af bjergbryg
fjorgensen skrev:
Er der nogen der har nogle afprøvede opskrifter?
Man får jo helt lyst til at prøve selv, og skal den lagre i 30 år skal jeg nok i gang (jeg er 42) hvis jeg skal kunne huske at drikke den inden jeg bliver for senil ;-)
Jeg ved ikke om der er nogen der brygger vin nu om dage, men gå efter en hedvinstype med den frugt du har ved hånden.
Det er bedst at bruge 3-5 forskellige bær/frugt-typer og du kan også bruge frugtsaft blot du sikrer dig at der ikke er tilsat konserveringsmiddel.
Åh jo, det er der skam - jeg laver dog ikke længere på havens frugter og bær - det er jeg blevet for doven til :-) - jeg bruger importeret italiensk druesaft - det er lovligt i dag - det var det ikke tidligere ( før EU )

Den glemte sherry ( dog ikke 30 år ) jeg lavede for længe siden var på appelsinjuice,hyben og rønnebær - husker ikke forholdet.

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 30. dec 2014, 23:19
af fjorgensen
Åh jo, det er der skam - jeg laver dog ikke længere på havens frugter og bær - det er jeg blevet for doven til :-) - jeg bruger importeret italiensk druesaft - det er lovligt i dag - det var det ikke tidligere ( før EU )
Jeg kan se du bor i mit område og kunne da godt tænke mig at høre om du kender et sted her i området hvor man kan købe ingedienser til vinbrygning ?

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 31. dec 2014, 08:13
af bjergbryg
fjorgensen skrev: Jeg kan se du bor i mit område og kunne da godt tænke mig at høre om du kender et sted her i området hvor man kan købe ingedienser til vinbrygning ?
Nej, det tror jeg ikke der er - har også ledt efter en lokal. I " gamle dage" kunne man købe det meste ved materialisten - men de dage er ovre.

Det er faktisk de samme steder som man køber ølting - jeg bruger mest:

http://things-4-you.dk/Vinbrygning#.VKOoKv8CDoE" onclick="window.open(this.href);return false;

Fint udvalg og fornuftige priser og de brænder for både vinbrygning og ølbrygning.

Jeg bruger deres DOC vinsæt med koncentreret DOC klassificeret druesaft fra Italien som basis - giver rigtigt gode resultater. Priserne for fremstilling af en flaske vin, som de opgiver på deres hjemmeside er dog for optimistisk, især hvis man eksperimenterer med at skabe sin egen vin som jeg gør.

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 31. dec 2014, 15:01
af Nimbus39
fjorgensen skrev:Jeg kan se du bor i mit område og kunne da godt tænke mig at høre om du kender et sted her i området hvor man kan købe ingedienser til vinbrygning ?
Han er ikke lokal (for dig) men http://www.vinmager.dk" onclick="window.open(this.href);return false; sælger også en del ting til formålet, har i sin tid hjulpet ham med hans hjemmeside og har efterfølgende købt lidt grej af ham. Rimelige priser og god service.

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 31. dec 2014, 16:01
af bjergbryg
Nimbus.

Er ret vild med din signatur :-)

For mig er mit liv så tabt til både vin og øl :-)

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 31. dec 2014, 16:08
af Nimbus39
bjergbryg skrev:Nimbus.

Er ret vild med din signatur :-)

For mig er mit liv så tabt til både vin og øl :-)
Takker, jeg faldt over den på et site med alkoholcitater (Internettet er herligt..) men må indrømme at jo mere øl jeg drikker jo mindre kan jeg lide vin :-)
Har ellers drukket meget vin tidligere og min familie er inkarnerede vindrikkere, derfor er det også ret stort når min mor beder om et glas øl mere når det er mit øl der bliver serveret. Min far er også begyndt at købe flere special øl, som han af og til nyder en af til frokosten.

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry

: 5. jan 2015, 19:42
af Chefen
Fik i forbindelsen med julen smagt denne dejlige portvin igennem min bror som er restauratør, er blevet lidt forfalden til det :)

Re: Jeg er imponeret - 30 års gammel sherry,vin af figner og

: 4. jul 2018, 10:34
af Sirjhp
Efter at have læst om den 30 år gamle vermouth ville jeg lige nævne at jeg i 1985 bryggede 25 liter vin på figner fra Algier,havde dem med hjem og efter gæring var overstået og jeg kom hjem 2 år senere smagte og lugtede jeg til den og den var næsten både smagsløs og lugtløs.Den stod så i min mors viktualie kælder indtil 2002 hvor jeg flyttede den til et gammelt hønsehus,stadig i 25 liter ballonen hvor den stod indtil 2013 i frost,kulde ,varme etc.I 2013 ville jeg smide den ud ved oprydning men lugtede lige til den og det var som at være i Algier igen mellem figner og dadler på markedet -den duftede helt fantastisk og smagte endnu bedre af figner,med en snært af vanilje og frisk frugt.Bare helt fasntastisk.
Vil også lige nævne at jeg stadig laver vin hvert år og har gjort det siden jeg var 14(1967) kun af danske frugter,mange samlet på vandrings ture som vilde æbler,pærer,blommer,kirsebær,hyldeblomster,hyldebær.Forsøger at lave en god vin af danske frugter.Det lykkedes af og til men desværre altid som hedvin og jeg ville gerne lave en god vin med en god smag på omkring 12% alkohol men det er ikke lykkedes endnu-der er altid en meget lille gærsmag i vinen når den er de 12% og den kan jeg ikke få fjernet så jeg tror at jeg må fortsætte med hedvinen.
Cider laver jeg af blommer,pærer og hyldebær blomster-den er rå men forfriskende.
Næste forsøg er rabarber,plantet sidste år,ribs,stikkelsbær og kirsebær som jeg plantede for 5 år siden,kun gamle sorter
sirjhp