manglende skum under gæring
manglende skum under gæring
jeg har sat en oatmeal stout til gæring den 10/2. den gærer med s-04 som jeg har brugt til de fleste af mine bryg. men der er stort set intet skum på brygget under storm gæringen. hvad kan det skyldes?
der er en smule skum i den ene side, den anden side er som overfladen på en sodavand, den syder og bobler.
nogen forslag til hvorfor dette bryg reagerer anderledes?
der er en smule skum i den ene side, den anden side er som overfladen på en sodavand, den syder og bobler.
nogen forslag til hvorfor dette bryg reagerer anderledes?
Brygger lejlighedsvist.
Jeg mener jeg engang læste at urt uden humle overhovedet ikke skummer, måske jeg kan finde det igen ?
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 38
- Tilmeldt: 14. feb 2006, 06:26
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Havre
Hvor meget havre har du i ?
Jeg har flere gange brygget en oatmeal stout med et halv kilo havregryn blandet med 5 kilo malt. Og der har alt været normalt.
Foriøvrigt lever jeg af at lave Havregryn til daglig. Så husk at købe AXA gryn til dit bryg :)
http://www.hobbybryggeriet.dk
Jeg har flere gange brygget en oatmeal stout med et halv kilo havregryn blandet med 5 kilo malt. Og der har alt været normalt.
Foriøvrigt lever jeg af at lave Havregryn til daglig. Så husk at købe AXA gryn til dit bryg :)
http://www.hobbybryggeriet.dk
Jesper H Nielsen
Jeg har faktisk også en oatmeal stout med 0.5 kg (10%) havre der står derhjemme og gærer med en S-04. Faktisk synes jeg også der er mindre Krausen end normalt.
Jeg fik også stuck mash, men konverterede on-the-fly til batch sparging og det løste problemet.
Jeg brugte finvalset havre som jeg puttede i strike vandet mens jeg varmede det op. Man skal jo have noget ud af havren.
Mvh
Chrsitian
Jeg fik også stuck mash, men konverterede on-the-fly til batch sparging og det løste problemet.
Jeg brugte finvalset havre som jeg puttede i strike vandet mens jeg varmede det op. Man skal jo have noget ud af havren.
Mvh
Chrsitian