manglende skum under gæring

Besvar
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

manglende skum under gæring

Indlæg af jakobø »

jeg har sat en oatmeal stout til gæring den 10/2. den gærer med s-04 som jeg har brugt til de fleste af mine bryg. men der er stort set intet skum på brygget under storm gæringen. hvad kan det skyldes?
der er en smule skum i den ene side, den anden side er som overfladen på en sodavand, den syder og bobler.

nogen forslag til hvorfor dette bryg reagerer anderledes?
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Det kan muligvis være fordi der ikke er meget humle i, det kan også være at det er pga. olie fra havren ?
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

olie fra havren lyder som en oplagt mulighed! opskriften taget i betragtning! troede faktisk ikke der var så meget olie i havre.
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg mener jeg engang læste at urt uden humle overhovedet ikke skummer, måske jeg kan finde det igen ?
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

det er nu ikke fordi der ikke er humle i! men måske lidt meget havre!
Brygger lejlighedsvist.
Jesper H Nielsen
Indlæg: 38
Tilmeldt: 14. feb 2006, 06:26
Geografisk sted: Vejle
Kontakt:

Havre

Indlæg af Jesper H Nielsen »

Hvor meget havre har du i ?

Jeg har flere gange brygget en oatmeal stout med et halv kilo havregryn blandet med 5 kilo malt. Og der har alt været normalt.

Foriøvrigt lever jeg af at lave Havregryn til daglig. Så husk at købe AXA gryn til dit bryg :)

http://www.hobbybryggeriet.dk
Jesper H Nielsen
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

der er et kilo i til 25 liter. kan afsløre at det godt kan give en ret god stuck mash
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Grovvalset havre gryn ?

Jens
Ps. ikke så meget privat små snak, så må i bruge PM.
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

ja grov valsede havre gryn!. 1 kilo gav mega stuck mash
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
Christian
Indlæg: 363
Tilmeldt: 29. sep 2006, 09:18
Geografisk sted: Vestbjerg, 9380
Kontakt:

Indlæg af Christian »

Jeg har faktisk også en oatmeal stout med 0.5 kg (10%) havre der står derhjemme og gærer med en S-04. Faktisk synes jeg også der er mindre Krausen end normalt.

Jeg fik også stuck mash, men konverterede on-the-fly til batch sparging og det løste problemet.

Jeg brugte finvalset havre som jeg puttede i strike vandet mens jeg varmede det op. Man skal jo have noget ud af havren.

Mvh
Chrsitian
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

jeg har mæsket det med som jeg plejer! jeg satte mængden af havre ud fra princippet om at havre er godt. meget havre er meget godt.
Brygger lejlighedsvist.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"