Pitching temp undergær

Pitching temp undergær

Indlægaf tomazos » 5. feb 2015, 06:41

Godmorgen derude.
Pichting temp på en wlp 838 lager gær. Hvad skal den være. er noget i tvivl om dette.
Mvh
Ioannis
tomazos
 
Indlæg: 59
Tilmeldt: 1. nov 2014, 15:38

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf janriis » 5. feb 2015, 08:25

tomazos skrev:Godmorgen derude.
Pichting temp på en wlp 838 lager gær. Hvad skal den være. er noget i tvivl om dette.
Mvh
Ioannis

Bør være det samme som gæringstemp.
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
janriis
 
Indlæg: 1418
Images: 4
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf tomazos » 5. feb 2015, 09:11

Ok, det mente jeg også, men på emballagen står der at den skal pitches ved 20 grader og holdes der indtil gæring starter og så køles ned til gæringstemp.
tomazos
 
Indlæg: 59
Tilmeldt: 1. nov 2014, 15:38

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf KimJohansen » 5. feb 2015, 10:16

Det er en god idé at pitche til den kolde side og lade den varme op mod din gæringstemperatur. Så f.eks. pitche ved 9 grader og gære ved 11 grader. Husk du skal have rigelige mængder gær ved den temperatur.
Brugeravatar
KimJohansen
 
Indlæg: 565
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf Stensgaard » 5. feb 2015, 13:18

Efter min mening kommer det lidt an på, hvor hurtigt du køler ned efter kogning. Hvis du hurtigt kan køle ned til gæringstemperatur, så er det det, du skal gøre, og pitche der - det er det mest optimale. Men hvis du kun køler urten til 20 grader efter kogning (for mig er det svært at komme under det med chiller), så vil jeg mene, at det er smartest at tilsætte gæren, før du stiller gæringsspanden til afkøling. Gæren kan lige så godt med det samme komme i gang med at vinde plads i urten frem for bakterier og vildgær.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Brugeravatar
Stensgaard
 
Indlæg: 855
Tilmeldt: 19. maj 2013, 22:01
Geografisk sted: Nustrup, Vojens

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf KimJohansen » 5. feb 2015, 13:42

Stensgaard skrev:Efter min mening kommer det lidt an på, hvor hurtigt du køler ned efter kogning. Hvis du hurtigt kan køle ned til gæringstemperatur, så er det det, du skal gøre, og pitche der - det er det mest optimale. Men hvis du kun køler urten til 20 grader efter kogning (for mig er det svært at komme under det med chiller), så vil jeg mene, at det er smartest at tilsætte gæren, før du stiller gæringsspanden til afkøling. Gæren kan lige så godt med det samme komme i gang med at vinde plads i urten frem for bakterier og vildgær.


Men så risikerer du introduktion af esterer og diacetyl. Pitcher du med nok gær og køligt kan du i de fleste tilfælde skippe diacetyl rest.
Brugeravatar
KimJohansen
 
Indlæg: 565
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf KimJohansen » 5. feb 2015, 13:56

Kan i øvrigt anbefale dig at se den her video om Lagers

https://www.youtube.com/watch?v=ZBjKWFMqCxk
Brugeravatar
KimJohansen
 
Indlæg: 565
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf tomazos » 5. feb 2015, 14:10

Super. Den kigger jeg på. Det er så vildt hvor kompleks brygningen bliver når man dykker ned i det:-) tak for de gode råd.
tomazos
 
Indlæg: 59
Tilmeldt: 1. nov 2014, 15:38

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf søreno » 5. feb 2015, 15:11

Enig med Kim hvis man har gær nok. Det er som han siger, meget vigtigt hvis man pitcher til den kolde side. Ellers ville jeg starte den varmere. Grunden til at de skriver det, tror jeg er, at de jo siger at et rør er nok til 20 liter. Det er det ikke og især ikke hvis man starter den koldt.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1619
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf tomazos » 5. feb 2015, 21:07

Fed video. Har også deres podcast på telefonen. Jeg har brygget 13 liter og der er pitchet ved 15 grader. Og den spanden står ved 10 grader.
tomazos
 
Indlæg: 59
Tilmeldt: 1. nov 2014, 15:38

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf Knudsen » 6. feb 2015, 09:04

http://brulosophy.com/2014/12/15/the-te ... t-results/

Et exBEERiment om netop dét emne..

Christian
Haandbryggeriet Jenslev
Knudsen
 
Indlæg: 108
Tilmeldt: 8. okt 2013, 17:50

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf JaLabryg » 28. nov 2017, 10:53

Endnu et interessant forsøg fra Brulosophy:

http://brulosophy.com/2017/02/20/yeast- ... /#comments

Her konstateres det at pitching temp. på lagers/pilsner ikke nødvendigvis behøver at være under eller ramme gæringstemp. på f.eks. 10c. Men at det har lille eller ingen betydning at man pitcher ved højere temperaturer og derefter køler ned til optimal gæringstemp.

Er der nogen, der allerede pitcher højere og hvad er jeres erfaringer?

Vh
Jacob
JaLabryg
 
Indlæg: 35
Tilmeldt: 22. jan 2016, 17:30
Geografisk sted: Viborg

Re: Pitching temp undergær

Indlægaf Thage » 28. nov 2017, 20:09

Jeg har flere gange lavet den dovne, og fået fine resultater - læste det nemlig også...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1437
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster

cron