Chokolade tilsætning?
Re: Chokolade tilsætning?
Jeg bruger som sagt selv hele bønner, men har hørt om andre der bruger pulver, og det skulle efter sigende være mere end almindeligt svært at få ud af brygget igen.
Hvis du vælger at bruge pulver så sørg for at det er en god kvalitet, bagecacao er altså ikke godt nok - køb den gode valrhona
Men på baggrund af andres erfaringer omtalt her på forum vil jeg nok anbefale at bruge nibs (medmindre du vil bruge hele bønner som jeg gør)
Hvis du vælger at bruge pulver så sørg for at det er en god kvalitet, bagecacao er altså ikke godt nok - køb den gode valrhona
Men på baggrund af andres erfaringer omtalt her på forum vil jeg nok anbefale at bruge nibs (medmindre du vil bruge hele bønner som jeg gør)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Chokolade tilsætning?
Jeg har brugt chokolade en enkelt gang uden problemer. Kakaopulver har jeg brugt flere gange, også uden problemer.
Det der skulle være afgørende for mig er hvad virkningen er af det. Chokoladen synes jeg ikke afgav meget smag til øllet. Kakaopulveret afgav noget mere smag. Hvor meget smag og aroma nibs giver ved jeg ikke, men jeg har en fornemmelse, af at de giver mere, og vil gerne prøve dem i fremtiden.
Det der skulle være afgørende for mig er hvad virkningen er af det. Chokoladen synes jeg ikke afgav meget smag til øllet. Kakaopulveret afgav noget mere smag. Hvor meget smag og aroma nibs giver ved jeg ikke, men jeg har en fornemmelse, af at de giver mere, og vil gerne prøve dem i fremtiden.
- Strib Nano-Bryg
- Indlæg: 27
- Tilmeldt: 4. feb 2012, 19:28
- Geografisk sted: Strib, Middelfart
- Kontakt:
Re: Chokolade tilsætning?
Hvor meget kakaopulver har du brugt fx til 20 ltr.?kvikky skrev:Jeg har brugt chokolade en enkelt gang uden problemer. Kakaopulver har jeg brugt flere gange, også uden problemer.
Det der skulle være afgørende for mig er hvad virkningen er af det. Chokoladen synes jeg ikke afgav meget smag til øllet. Kakaopulveret afgav noget mere smag. Hvor meget smag og aroma nibs giver ved jeg ikke, men jeg har en fornemmelse, af at de giver mere, og vil gerne prøve dem i fremtiden.
Jeg har fundet en opskrift med 450 gram -syntes det lyder af meget, så ville gerne have et bud fra en der har prøvet
Venlig hilsen
Søren
Søren
Re: Chokolade tilsætning?
Jeg har brugt 100 g kakaopulver til 25 L.
Re: Chokolade tilsætning?
Husk at cacao er naturligt bittert, så vær forsigtig med bitterhumlen :-)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Chokolade tilsætning?
Ville du skolde cacao nips på en hed pande før de tilsættes gærtanken for at mindske infektion?Nimbus39 skrev:Husk at cacao er naturligt bittert, så vær forsigtig med bitterhumlen :-)
Re: Chokolade tilsætning?
Jeg har aldrig brugt cacao nips, altid kun hele rå bønner (nips er skallen) og dem rister jeg af for at få en mere intens smag.
For desinfektion ville jeg lægge dem i vodka i nogle timer og så smide det hele i tanken.
For desinfektion ville jeg lægge dem i vodka i nogle timer og så smide det hele i tanken.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Chokolade tilsætning?
Svarer også lige på et tudsegammelt indlæg. Skal der chokolade i ? Kunne man ikke nøjes med det hint af chokolade, som chocolate malt giver ?
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Chokolade tilsætning?
Chocolate malt giver også antydningen af kaffe, hvis det er den mørkere afart.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Chokolade tilsætning?
Det er mit første forsøg på en Porter, så kan godt være det gør tingende mere komplekse at "tørhumle" med chokolade nips. Ville det give mere mening at tilsætte natron for at modvirke syren i de mørkristede korn, for derigennem at få lidt mere fylde og chokoladekarakter?
Er novice i vandbehandling.
https://www.vestforsyning.dk/media/1686 ... dvidet.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Er novice i vandbehandling.
https://www.vestforsyning.dk/media/1686 ... dvidet.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;