Side 1 af 1

Ekstra humle

Indlæg: 8. apr 2006, 15:46
af Martin A
hej,

Jeg har lige brygget en pale ale i dag. Desværre glemte jeg at tage sokken med aromahumle op, inden jeg hældte den på gærspanden. Jeg ville ikke begynde at stå og rode efter den i urten, så jeg lod den bare ligge. Har jeg ret i, at det ikke får nogen betydning for øllet - andet end at den måske bliver lidt mere humlet? Skal jeg bare tage en hjemmebryg og "don't worry"? :)

bare rolig

Indlæg: 8. apr 2006, 16:43
af admin
JA bare rolig, jeg tror det vil minde om tørhumling, sådan som jeg læser det

JEns

Indlæg: 9. apr 2006, 02:07
af Morten
det går nok ikke helt galt ! :wink:

Indlæg: 11. apr 2006, 07:28
af Ovi
Hvis det er en sok bitterhumle du fik med fra humleprogrammet, så får du ingen aroma med - den er brændt af for længst!
Siden der er en begrænsning på mængden af bitterhed du kan trække ud af humle tror jeg ikke sokken får nogen indflydelse på det endelige resultat.

Se hvordan humle udnyttes over tid: http://www.ovi.dk/kasper/hops.doc

Indlæg: 11. apr 2006, 07:36
af admin
Jeg har lige brygget en pale ale i dag. Desværre glemte jeg at tage sokken med aromahumle op, inden jeg hældte den på gærspanden.


Jeg læste det bare som den sidste humle sok, den fiskes bare fra ved omstikning efter en uges tid :-)

Jens